انواع پین گذاری دندان
پین گذاری دندان به دو صورت انجام میشود؛ که عبارت است از:
پین گذاری در عاج دندان
این فرایند، برای افرادی که عصب کشی نکردهاند و فقط قسمتی از تاج دندان را از دست دادهاند کاربرد دارد و معمولا برای دندانهای جلویی استفاده نمیشود.
پین گذاری در کانال دندان
این روش در افرادی که عصب کشی انجام دادند کاربرد دارد. قطر و طول این قطعات به کانال ریشه بستگی دارد.
در صورتی که فرد عصب کشی انجام نداده باشد و پین فلزی با مهارت لازم گذاشته نشود، ممکن است به دلیل نزدیکی به ریشه دندان برای فرد ایجاد درد کند که در اینجور مواقع بهتر است عصب کشی انجام شود.
بازسازی و درمان با پین دندان
پین دندان میله ای به شکل پیچ و از جنس فلز است که با هدف ترمیم تاج دندان و مستحکم شدن دندان تخریب شده و از دست رفته استفاده میشود. بعد از کار گذاشتن پین دندان باید تاج دندان پوسیده با ماده ای مانند آمالگام و یا گلاس آینومر ها و یا کامپوزیت ها بازسازی شود. البته توجه داشته باشید که ممکن است در این مرحله دندانپزشک شما تشخیص دهد که نیاز به استفاده از روکش دندان دارید تا از شکستن دندان در دراز مدت جلوگیری به عمل آورید.
پین گذاری در دندان شکسته
شکستگی دندان از جمله اتفاقات ناگوار است که موجب کم شدن اعتماد به نفس و افسردگی در افراد میشود. از فرم افتادن شکل اولیه دندان به دلایل مختلفی همچون تصادف، پوسیدگی، ضربه و… ممکن است رخ دهد که به طور معمول پر کردن معمولی دندان راه حل کافی برای درمان این مسئله نمیباشد و لزوما نیاز به وجود جسم خارجی جهت نگهداری وضعیت طبیعی دندان میباشد.
پین به همراه نوعی ماده پر کننده در داخل دندان جای میگیرد، همچون ستون فلزی فشارهای خارجی ناشی از جویدن غذا را به ریشه دندان انتقال میدهد و اینگونه احتمال شکستگی دندان را تا حد امکان کاهش میدهد.