جوش روی لثه چیست؟
بیماری جوش روی لثه هشداری جدی از سوی بدن است که نشان میدهد عفونتی سرسخت به بدن وارد شده و نیازمند رسیدگی فوری پزشکی است.
جوش لثه به برجستگی پر از چرک روی لثهها گفته میشود. این جوشها هنگام تجمع باکتری روی لثهها به وجود میآیند و سبب ایجاد عفونت میشوند. درد منطقهای که دچار جوش لثه شده است میتواند شدید یا خفیف باشد.
جوش لثه یا آبسه نشاندهنده عفونت باکتریایی است. این عارضه روی لثه افرادی که به تازگی جراحی دندان یا لثه انجام دادهاند بیشتر مشاهده میشود.
در این حالت، پلاک و مواد غذایی میتوانند درون لثهها نفوذ کنند و سبب رشد بسیار زیاد باکتریها شوند. زمانی که جوش لثه به محل رویش دندانها نزدیک است نیاز به درمان فوری وجود دارد و معمولاً بیمار تحت عصب کشی ریشه دندان قرار میگیرد.
جهت استفاده از خدمات بیمه دندانپزشکی و یا بیمه تکمیلی دندانپزشکی با مشاورین مهرازکارت تماس حاصل نمائید
موارد مهمی که در این مقاله میخوانید:
===>اگر جوش روی لثه درمان نشود چه میشود؟
===>پیشگیری و کنترل جوش روی لثه
جوش لثه در کودکان
یکی از بیماریهای شایع در کودکان جوش چرکی لثه می باشد که متاسفانه این بیماری در کودکان زیاد دیده می شود و باعث درد نسبتا شدیدی در لثه می شوند.
این جوش ها به صورت آبسه یعنی تجمع چرک در بافت ملتهب در قاعدۀ دندان دیده می شود. این بیماری در اثر عفونتی ایجاد می شود که در مجرای داخل ریشهٔ دندان به وجود آمده است و به نوک ریشه رسیده است. جوش های لثه، بعد از تراشیدن و پر کردن پوسیدگی دندان، زیاد مشاهده میشوند. علاوه بر این در آسیب های دندانی و پوسیدگی دندانی درمان نشده، بسیار شایع هستند.
اگر جوش روی لثه درمان نشود چه میشود؟
عفونتهای لثه زمانی که درمان نشوند میتوانند روی دیگر مناطق بدن سبب ایجاد عفونت شوند. از جمله درمانها برای رفع جوش لثه میتوان مصرف آنتی بیوتیک و جرمگیری دندانها را نام برد.
جوش لثه یا آبسه با نام پزشکی آبسه پریودنتال شناخته میشود. گاهی اوقات پوسیدگی دندان یا بروز تروما هم میتواند سبب ایجاد عفونت درون دندانها شود و به لثهها سرایت کند.
علائم جوش روی لثه
از جمله علامتهای جوش لثه میتوان، درد، تورم، حساسیت در دهان، خونریزی یا خارج شدن محتویات درون جوش لثه، بوی بدن دهان، حالت تهوع، تب، گوش درد، بیاشتهایی، قرمزی و تورم لثهها، حساسیت دندان و لثه زمان مصرف مواد خوراکی گرم و سرد و مواردی از این دست را نام برد.
زمانی که باکتریها روی لثه ایجاد میشوند تولید نوعی عفونت میکنند و گلبولهای سفید بدن برای مقابله با آنها در محل عفونت تجمع میکنند که سبب ایجاد لایهای سفید و متورم روی لثه ها میشود.
جوش لثه در چه افرادی بروز میکند؟
بروز مشکل جوش لثه در افرادی که به دلایل مختلف سیستم ایمنی بدن آنها ضعیف است بیشتر مشاهده میشود و آنها باید توجه ویژهای به سلامت و بهداشت دهان و دندان خود کنند.
برای دیدن تعرفه دندانپزشکی اینجا کلیک کنید.
اگر عفونت روی لثه گسترش پیدا کند چه میشود؟
اگر عفونت لثه گسترش پیدا کند میتواند منجر به از دست رفتن دندانها شود، به طور مثال باکتریها زمانی که وارد جریان خون میشوند میتوانند سبب عفونی شدن خون و به خطرافتادن سلامت افراد شوند.
همچنین مطالعه نمائید: هزینه جرمگیری دندان
پیشگیری و کنترل جوش روی لثه
کارشناسان برای پیشگیری، کنترل و درمان این عارضه توصیه میکنند افراد توجه ویژهای به بهداشت و نظافت دهان و دندان خود داشته باشند. انجام مسواک منظم، استفاده از نخ دندان و مسواک بین دندانی، استفاده از دهانشویههایی مانند آب نمک، پرهیز از خوردن مواد قندی و شیرین و خودداری از استعمال دخانیات در جلوگیری از این مشکل اثرگذار است.
اگر فردی دچار جوش لثه باشد با درصد بالاتری دچار پوسیدگی دندان میشود به همین دلیل اهمیت دادن به نظافت و بهداشت دهان و دندان در این زمان بسیارمهم است. در برخی موارد نادر، بروز جوش لثه میتواند نشانه ابتلا به سرطان دهان باشد.
جوش روی لثه در بارداری
جوش لثه در زمان بارداری هم امکان دارد ایجاد شود و خطری جدی برای سلامت مادر و جنین است. کارشناسان توصیه میکنند بانوان پیش از اقدام به بارداری یک چکآپ کامل دندان پزشکی انجام دهند و هرنوع مشکل را برطرف کنند.
در زمان بارداری مراجعه به دندان پزشکی با محدودیتهای فراوان همراه است و پزشک نمیتواند از هر دارو یا آنتیبیوتیکی برای مادر استفاده کند زیرا امکان دارد به جنین آسیب برسد.
زمانی که عفونت لثه افزایش پیدا کند، این احتمال وجود دارد که بافت لثه تحلیل رود و حتی استخوانهای فک آسیب ببینند. کارشناسان برای جلوگیری از بروز عفونت لثه مراجعه منظم به دندان پزشک در بازههای زمانی شش ماهه را توصیه میکنند.
جلوگیری از بروز عفونت لثه
تعویض به موقع مسواک، قراردادن مسواکها در مکانی خشک و بهداشتی به جز حمام و سرویس بهداشتی به دلیل رطوبت و آلودگی آنجا و مصرف مواد خوراکی سالم و نوشیدن به میزان کافی آب و دمنوشهای گیاهی میتواند از بروز عفونت لثه جلوگیری کند.
داروها و روشهای دندانپزشکی برای از بین بردن جوش لثه
- آنتی بیوتیکها
- تخلیه عفونت
- تمیز کردن کامل لثه
- تنظیم دندانها و پروتزها
- روشهای جراحی
مراقبتهای خانگی و داروهای طبیعی
- شستشوی دهان با آب نمک
- ترک سیگار
- روزانه دو بار مسواک بزنید.
- روزانه از نخ دندان برای تمیز کردن دندانها استفاده کنید.
- خمیر زردچوبه
- استفاده از دهانشویه پراکسید هیدروژن
- روغن نعناع، میخک و دارچین
جهت تهیه بیمه دندانپزشکی با ما همراه باشید
دقت در مسواک زدن
در زمان مسواک زدن بیشتر افراد توجه خود را صرف تمیزکردن دندانها و درخشان کردن آنها میکنند در صورتی که افزون بر دندانها، لثه هم باید به وسیله برس مسواک تمیز شود تا باکتریهای ایجادشده بر سطح لثه از بین بروند.
جهت استفاده از خدمات دندانپزشکی ارزان با مشاورین مهرازکارت همراه شوید.
کارت تخفیف دندانپزشکی
شما با داشتن کارت تخفیف دندانپزشکی مهراز میتوانید کاهش هزینه ۵۰ درصدی تمامی خدمات متنوع درمانی و زیبایی دندان را برای داشتن لبخندی زیباتر و سلامت بیشتر دهان و دندان خود استفاده نمایید. با تهیه کارت تخفیف دندانپزشکی، میتوانید به راحتی فهرستی از دندانپزشکان متخصص را در اختیار داشته و بهترین گزینه را برای خود انتخاب کنید.
تخفیف کارت پزشکی و دندانپزشکی
شما میتوانید با دریافت تخفیف کارت پزشکی و دندانپزشکی تا 50% در هزینه های درمانی و زیبایی دندانپزشکی خود صرفه جویی کرده و امکان استفاده از خدمات پزشکان و دندانپزشکان متخصص در سراسر کشور را داشته باشید. در نتیجه همه افرادی که نیاز به دریافت خدمات دندانپزشکی دارند میتوانند در رابطه با هزینه های گزاف دندانپزشکی و دریافت خدمات از پزشکان زبده اطمینان خاطر داشته باشند.
تخفیف دندانپزشکی
شما میتوانید با دریافت ۵۰ درصد تخفیف دندانپزشکی در هزینه های درمانی و زیبایی خود صرفه جویی کرده. و پس از دریافت کارت تخفیف مهراز از پشتیبانی و مشاوره رایگان نیز بهره مند شوید. با انتخاب این کارت، شما میتوانید از بین شبکه ای از دندانپزشکان معتبر و حرفهای پزشک خود را انتخاب و در سراسر کشور از خدمات آنها استفاده نمایید.
سلام من روی لثه دندن پایینم جوش ظاهر شده خیلیم دردناکه ولی اود دندونم درد نمیکنه ممکنه عصب کشی بخواد؟
با سلام بهتر است دندانپزشک متخصص پس از معالجه، شیوه درمان را تشخیص دهد.
سلام ، من 13شهریور دندونم رو عصب کشی مجدد کردم ، دندونم درد نداشت ولی مدام لثه ام ملتهب بود و گاهی دردناک ، برای همین عصب کشی مجدد انجام دادم ، تا سه هفته لثه ام ب شدت درد داشت ، کم کم درد برطرف شد ، حالا ک تصمیم گرفتم دندان رو پر و روکش کنم ، دوباره لثه ام ملتهب شده و جوش ریز سفید زده ،نمیدونم باید چیکار کنم و دکترم هم مسافرت هست ، میخواستم بدونم آیا ممکن ریشه دندان ترک داشته باشه و دندان رو از دست بدم (دندان هیچ دردی نداره فقط لثه موقع ثنه دندان و مسواک زدن دردناکه و همیشه حالت خارش داره ) و اینکه اینقدر فاصله افتاده بین عصب کشی و پر کردن مشکلی نداره؟ لطفا کمک کنید خیلی زیاد استرس دارم آیا نیاز ب جراحی داره؟
فراموش کردم بگم دندان 4 بالا هست برای همین نگرانم چون موقع حرف زدن و خندیدن کامل دندان مشخص میشه
دندان 4بالا چند سال پیش عصب کشی شده بود ولی با هر سرماخوردگی لثه اش ملتهب میشد و حالت خارش داشت، توی گرافی هیچ اثری از عصب کسی ناقص نبود برای همین دکتر تصمیم ب باز کردن دندان و عصب کشی مجدد گرفت در تاریخ 13شهریور ، بعد از اون درد شدیدی حتی از روی صورت در صورت تماس با لثه بوجود اومد تا حدود یکماه، بنابراین تصمیم گرفتم درد کاملا برطرف بشه بعد اقدام ب پرکردن و روکش دندان کنم، اما الان دوباره لثه حالت ملتهب داره و جوش سفید خیلی ریز روی اون زده، آب نمک، نشاسته و مسواک زدن هم تغییری در اون ایجاد نمیکنه، پزشکم هم الان مسافرت هستن، من واقعا مضطرب شدم ک مبادا ریشه دندان ترک داشته باشه و عصب کشی مجدد فایده ای نداشته و من دندان رو از دست بدم ، از طرفی نگرانم نکنه بخاطر فاصله زیاد بین عصب کشی تا پرکردن (ک هنوز انجام نشده ) این اتفاق برای لثه افتاده ! اینم بگم موقع غذا خوردن و مایعات گرم و سرد مشکلی ندارم فقط زمان نخ دندان کشیدن و مسواک زدن لثه درد میگیره و در کل ملتهب هست ، لطفا کمکم کنید، ممنونم
با سلام انشاله که مشکل حادی نیست، استرس نداشته باشید؛ میتوانید به مراکز درمانی مهراز کارت جهت معاینه مراجعه کنید، ویزیت و مشاوره رایگان هست. حتما باید دندانتان توسط پزشک متخصص بررسی شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر تماس بگیرید یا فرم درخواست مشاوره رایگان را پر کنید تا کارشناسان در اسرع وقت با شما تماس بگیرند.
سلام من ۳ ماه پیش جراحی کردم دندون نهفته عقلمو و بعد جراحی ته لثم جوشای ریزی هست و روزا کم و شبا بیشتر میسوزه و من هرشب دهانشویه میگیرم ولی تاثیر نداره! به پزشکم مراجعه کردم به خاطر سوزش و گفتن مشکلی نداره و حتی عکس بعد جراحیمم دیدن ولی یادم نبود ممکنه به خاطر جوش های ریز باشه و بیان نکردم. یعنی به خاطر جوش هاست؟ممنون میشم راهنمایی کنین
و اینکه گفتن زیاد بهش فکر میکنی ماله اونه میسوزه ولی من خیلیییی بهش فکر نمیکنم شاید قبل جراحی دومم زیاد فکر میکردم چون استرس داشتم
ممنون میشم پاسخگو باشید چون واقعا اذیت کنندست
با سلام استفاده از دهانشویه و به طور کلی استفاده از ضدعفونی کننده ها خیلی میتونه مفید باشه و در کنار اینها اگر خیلی براتون آزار دهنده هستش میتونید آنتی بیوتیک هایی مثل آموکسی سیلین استفاده کنید به مدت چند روز جهت بهبودی هرچه سریع تر.
و اینکه گفتن زیاد بهش فکر میکنی ماله اونه میسوزه ولی من خیلیییی بهش فکر نمیکنم شاید قبل جراحی دومم زیاد فکر میکردم چون استرس داشتم و با دهانشویه هم تاثیر نداشت
سلام برای برطرف کردن عفونت و جوش لثه، چه آنتی بیوتیکی بهتره? و روزی چندبار و چندروز باید استفاده بشه? *متاسفانه امکان رفتن به دندانپزشکی وجود نداره!
با سلام مصرف آنتی بیوتیک باید با تجویز پزشک باشه چون در غیر این صورت ممکنه خطرناک باشه!
سلام من یه سال پیش دندون جلوم رو که پوسیدگی داشت پر کردم الان حدود یک ماهه که بالای همون دندونی که پرشده جوش میزنم و یکم دندونم درد میگیره و وقتی تخلیه میشه دردش هم تموم میشه •میشه راهنمایی کنید که لازمه دکتر برم یانه چون الان دم عیده بیشتر جاها بسته هستن
سلام بله لازمه به پزشک مراجعه کنید ممکنه دندان دچار عفونت شده باشه.
سلام من یه کودک1 ساله دارم چند روزی هست که بالای لثه اش جوش سفید ریز زده چه علتی میتونه داشته باشه؟
با سلام برای کودکان این مورد عارضه خاص و خطرناکی نیست ممکنه میکروب وارد دهان شده باشه.
سلام من ۴ الی ۵ ماه بیش دندانم رو روکش کردم الان یه مدت هست که جوش زه البته فشار که میدم یکم خون میاد و جوش میره دو باره چند روز بعد میاد ممنون میشم راهنمایم کنید دکتر هم رفتم opG هم گرفتم و گفت مشکلی نداره و فقط با نمک بشور این کار هم خوبه ولی یک شب که نکنم باز جوش میاد من چیکار باید کنم
با سلام از دهانشویه استفاده کنید برطرف میشه. باید محیط دهان رو ضدعفونی کنید مرتب.
عالی بود
ممنون ازمحتوای مفیدتون