مشکلات روکش دندان
روکش دندان میتواند به عنوان روشی برای زیبایی و هم به منظور درمان استفاده شود. اما باید بدانید که روکش دندان نیز میتواند برای فرد مشکلاتی را نیز ایجاد کند. در این مقاله از مهراز به بررسی برخی از رایج ترین مشکلات روکش دندان میپردازیم و راه حل هایی را برای رفع آن پیشنهاد خواهیم کرد.
با تهیه بیمه دندانپزشکی میتوانید هزینه دندانپزشکی درمانی و زیبایی خود را تا 50% کاهش دهید …
موارد مهمی که در این مقاله میخوانید:
چگونه از مشکلات روکش دندان پیشگیری کنیم؟
دلایل مشکلات روکش دندان
چندین عامل میتوانند باعث بروز مشکلات در روکش دندان شوند:
-
عدم تطابق مناسب روکش با دندان:
در صورتی که روکش دندان به طور صحیح و مناسب با دندان فرد قالب گیری نشده باشد میتواند با عدم تطبیق با دندان های مجاور خود مشکلاتی را ایجاد نماید.
-
پوسیدگی دندان زیر روکش:
زمانی که فرد بهداشت دهان و دندان خود را رعایت نکند ممکن است باکتری ها در زیر لثه تجمع کرده و ایجاد پوسیدگی نمایند. در نتیجه با وجود روکش نیز ممکن است دندان دچار پوسیدگی شود.
-
شکستگی روکش دندان:
وقتی که مواد غذایی سفت مصرف کنید و یا ضربه ای به روکش های دندان وارد شود امکان شکستن روکش ها وجود دارد.
-
تغییر رنگ روکش دندان:
در طول زمان ممکن است روکش ها دچار تغییر رنگ شوند و با دندان های طبیعی تفاوت آشکاری داشته باشند.
-
حساسیت دندان زیر روکش:
ممکن است برخی افراد پس از جایگذاری روکش، در دندان احساس حساسیت داشته باشند.
-
التهاب لثه:
گاهی ممکن است روکش باعث التهاب لثه بشود.
انواع روکش دندان با کارت تخفیف دندانپزشکی مهراز با 50% کاهش هزینه مهراز کارت
رایجترین مشکلات روکش دندان
- درد و ناراحتی: درد و ناراحتی از جمله مشکلات رایجی است که میتواند بنا به دلایل مختلفی ایجاد شود. دلایل درد و ناراحتی میتواند مختلف باشد و شامل مواردی همچون پوسیدگی، عدم تطابق روکش و موارد دیگر نیز باشد.
- تغییر در جویدن: در صورتی که روکش برای دندان شما نامناسب باشد میتواند به مشکلات مفصل فک منجر شود و یا حتی دندان های دیگر را نیز با مشکل مواجه کند.
- مشکلات زیبایی: در صورتی که روکش تحت تاثیر عوامل مختلف مانند شکستگی یا تغییر رنگ ظاهر نامناسبی پیدا کرده باشد میتواند از لحاظ زیبایی لبخند فرد را تحت تاثیر قرار دهد.
- بوی بد دهان: در برخی موارد، روکشهای نامناسب یا وجود باکتری زیر لثه ممکن است باعث بوی بد دهان شوند.
چگونه از مشکلات روکش دندان پیشگیری کنیم؟
-
انتخاب دندانپزشک متخصص:
برای اطمینان از کیفیت روکش، به دندانپزشکی مراجعه کنید که دارای تجربه و تخصص کافی در زمینه روکش دندان باشد.
-
رعایت بهداشت دهان و دندان:
مسواک زدن منظم، استفاده از نخ دندان و مراجعه منظم به دندانپزشک برای جرمگیری، از مهمترین راههای پیشگیری از مشکلات روکش دندان است.
-
اجتناب از جویدن مواد غذایی سخت:
از جویدن مواد غذایی سخت مانند آجیل، یخ و آب نبات خودداری کنید.
-
مراجعه منظم به دندانپزشک:
برای بررسی وضعیت روکش و دندانهای مجاور، به طور منظم به دندانپزشک مراجعه کنید.
تفاوت دندان مصنوعی و روکش در چیست؟ کدام بهتر است؟
دلایل نیاز به روکش دندان
-
ترمیم دندانهای آسیبدیده:
دندان هایی که با توجه به عوامل مختلفی مانند شکستگی، پوسیدگی و یا عوامل دیگر آسیب دیده و یا ضعیف شده اند برای تقویت و محافظت از آنها و همچنین پیشگیری از صدمه بیشتر، روکش گذاشته میشود.
-
محافظت از دندانهای ضعیف:
معمولا دندان هایی که عصب کشی یا ترمیم شده اند ضعیف تر شده و نیاز به محافظت دارند. در نتیجه برای این دندان ها از روکش استفاده میشود.
-
بهبود ظاهر دندانها:
دندان هایی را که از لحاظ ظاهری نیاز به اصلاح دارند را میتوان به وسیله روکش پوشش داد و ظاهر لبخند را بهبود بخشید.
-
نگهداری بریج دندان:
برای ثابت نگه داشتن بریج دندان نیاز است که از روکش استفاده شود.
-
پوشاندن دندانهای ایمپلنت:
به منظور ایجاد ظاهر طبیعی و پوشانده شدن دندان های ایمپلنت نیاز است تا از یک روکش استفاده شود.
درمان عفونت زیر روکش دندان
معایب روکش دندان
-
هزینه بالای روکش دندان
یکی از مهمترین مشکلاتی که افراد در رابطه با روکش با آن مواجه میشوند قیمت نسبتا بالای آن است. اما گفتنی است که عوامل زیادی از جمله نوع ماده استفاده شده در روکش، تعداد دندانهایی که نیاز به روکش دارند و سایر عوامل میتوانند بر قیمت آن تاثیر بگذارند.
-
نیاز به تراشیدن دندان برای روکش
برای آنکه بتوان روکش را جایگذاری کرد نیاز است تا دندان تراشیده شود. این مورد میتواند برای برخی افراد دردسر ساز باشد.
-
احتمال پوسیدگی دندان زیر روکش
همانطور که پیشتر نیز اشاره شد با عدم رعایت بهداشت باکتری ها زیر روکش تجمع کرده و ایجاد پوسیدگی میکنند. در نهایت ممکن است این پوسیدگی برای فرد، زمینه مشکلات بزرگتری را فراهم کند.
-
احتمال شکستگی روکش دندان
گاهی در صورت شکستن روکش امکان ترمیم آن وجود نخواهد داشت و مجبور به تعویض خواهید بود.
-
حساسیت دندان به سرما و گرما
برخی افراد پس از جایگذاری روکش داخل دهان به سرما و گرما حساس میشوند. اما باید گفت این حساسیت موقتی بوده و رفع خواهد شد. در برخی افراد این حساسیت مدت زمان بیشتری طول خواهد کشید.
-
تغییر رنگ روکش دندان
در نتیجه انجام کار های مختلف و گذشت زمان، روکش میتواند تغییر رنگ دهد. این تغییر رنگ زمانی که فرد سیگار کشیده و یا مواد غذایی رنگی مصرف کند، شدت بیشتری خواهد گرفت.
-
مشکلات لثهای
در برخی موارد، لثه ممکن است به روکش واکنش نشان دهد و باعث التهاب و تورم شود.
-
عدم تطابق کامل روکش با دندانهای طبیعی
هرچند دندانپزشکان تلاش میکنند تا روکش را به گونهای طراحی کنند که با دندانهای طبیعی همخوانی داشته باشد، اما ممکن است در برخی موارد تفاوت جزئی بین روکش و دندانهای طبیعی وجود داشته باشد.
درمان مشکلات روکش دندان
در صورت بروز هرگونه مشکل با روکش دندان، باید به دندانپزشک مراجعه کنید. بسته به نوع مشکل، دندانپزشک ممکن است روکش را تعویض کند، پوسیدگی دندان را درمان کند یا لثه را تمیز کند.
جمعبندی درباره مشکلات روکش دندان
روکش دندان یک روش درمانی موثر برای ترمیم دندانهای آسیبدیده است. اما مانند هر درمان دیگری، ممکن است با مشکلاتی همراه باشد. با انتخاب دندانپزشک متخصص، رعایت بهداشت دهان و دندان و مراجعه منظم به دندانپزشک، میتوانید از بروز مشکلات روکش دندان پیشگیری کرده و از زیبایی و سلامت لبخند خود لذت ببرید.
توجه: این مقاله صرفاً به منظور اطلاعرسانی عمومی تهیه شده است و نباید جایگزین مشاوره پزشکی شود. برای تشخیص و درمان هرگونه مشکل دندانپزشکی، همیشه به دندانپزشک خود مراجعه کنید.
کارت تخفیف دندانپزشکی
شما با داشتن کارت تخفیف دندانپزشکی مهراز میتوانید کاهش هزینه ۵۰ درصدی تمامی خدمات متنوع درمانی و زیبایی دندان را برای داشتن لبخندی زیباتر و سلامت بیشتر دهان و دندان خود استفاده نمایید. با تهیه کارت تخفیف دندانپزشکی، میتوانید به راحتی فهرستی از دندانپزشکان متخصص را در اختیار داشته و بهترین گزینه را برای خود انتخاب کنید.
بیمه دندانپزشکی برای ایمپلنت
با در نظر داشتن هزینه های بسیار بالای ایمپلنت دندان، داشتن بیمه دندانپزشکی برای ایمپلنت که بتواند درصد قابل توجهی از هزینه های بالقوه و مرتبط با آن را پوشش دهد قطعا بسیار کمک کننده خواهد بود. شما با داشتن این بیمه میتوانید به بهترین متخصصان ایمپلنت دسترسی داشته باشید و از خدمات با کاهش هزینه 30 درصدی مهراز کارت برای ایمپلنت و همچنین سایر خدمات با کاهش هزینه 50% بهره مند شوید.
ارزان ترین بیمه دندانپزشکی
شما میتوانید تنها با پرداخت حق عضویت اولیه تا یک سال از ارزان ترین بیمه دندانپزشکی با عنوان مهراز کارت، بدون پرداخت هیچگونه هزینه جانبی دیگری استفاده نموده و همچنین میتوانید تا ۵ سال متوالی پس از دریافت مهراز کارت با پرداخت یک سوم هزینه اولیه آن را تمدید نمایید. علاوه بر این شما به ازای دریافت خدمات در مراکز درمانی مهراز کارت میتوانید از کاهش هزینه ۵۰ درصد واقعی استفاده نمایید. و این در حالی است که بسیاری از مراکز بیمه نهایتا ۱۰ تا ۲۰ درصد از هزینه های دندانپزشکی را پوشش میدهند.
منابع: الهام گرفته از مجموعه مقالات بین المللی ISI درباره روکش دندان
۶ نظر
سلام. تعرفه روکش با مهراز چقدر میشه؟
سلام وقت بخیر لینک تعرفه روکش دندان خدمت شما
ممنون از راهنماییتون
ایمپلنت رنگش مثل دندان طبیعی در میاد؟
سلام بله خیلی به رنگ دندان شباهت داره
عالی بود🙏