نکروز دندان | مرگ دندان

نکروز دندان

نکروز دندان (مرگ دندان) چیست؟

نکروز دندان (Necrosis) بدون هیچ دردی باعث مرگ عصب‌های دندان می‌شود. دندانی که نکروز شده است به تشخیص دندانپزشک ترمیم یا کشیده می‌شود.

معمولا زمانیکه دندان درد ما را کلافه می‌کند به دندانپزشک مراجعه می‌کنیم. اما گاهی پیش می‌آید که تنها به دلیل یک پوسیدگی جزیی و بدون هیچ دردی به دندانپزشکی می‌رویم. و دندانپزشک پس از معاینه در کمال ناباوری پیشنهاد عصب کشی دندان را می‌دهد. اگرچه عصب کشی یا درمان ریشه چیزی غیرعادی نیست. اما عصب کشی کردن دندان بدون درد کمی تعجب برانگیز است. پزشکان به این حالت نکروز دندان می‌گویند. برای آگاهی بیشتر ادامه این مقاله را دنبال کنید.

جهت استفاده از خدمات بیمه دندانپزشکی با مشاورین مهرازکارت تماس حاصل نمائید.

بیمه دندانپزشکی

بیمه دندانپزشکی

موارد مهمی که در این مقاله میخوانید:

===>علائم نکروز دندان

===>درمان نکروز لثه

===>پیشگیری از مرگ دندان

عصب کشی دندان نکروز شده

احساس درد افراد مختلف متفاوت است. بعضی‌ها احساس سرما و گرمای دندان‌هایشان در پاسخ به غذاهای گرم و سرد را آزاردهنده تلقی نمی‌کنند و نیازی هم به درمان احساس نمی‌کنند. بعد از مدتی ممکن است پوسیدگی‌های دندان‌های این افراد پیشرفت کند و نیاز به درمان‌ریشه (عصب‌کشی) به وجود بیاید. بسیاری از این بیماران به خاطر زمان زیادی که سپری شده است، وجود علایم هشداردهنده قبلی (مثل حساسیت به سرما و گرما) را فراموش می‌کنند و یادشان می‌رود که مدت‌های قبل این دندانشان علایمی از پوسیدگی را از خود نشان داده است.

به طور کلی درمان‌ریشه (عصب‌کشی) الزاما برای دندان‌هایی که درد می‌کنند صورت نمی‌گیرد! درد یک علامت هشداردهنده و تشخیصی مهم برای دندانپزشکان است ولی غیر از درد فاکتورهای تشخیصی زیادی هم وجود دارند که باعث می‌شوند دندانپزشکتان در مورد نگه‌داشتن یک دندان خاصتان که درد هم ندارد، به شما بگوید یک انتخاب دارید: دندانتان را درمان‌ریشه (عصب‌کشی) کنید!

جهت مشاهده هزینه عصب کشی و پر کردن دندان کلیک کنید

بیمه دندانپزشکی

بیمه دندانپزشکی

نکروز چیست؟

نکروز یا بافت‌مردگی (Necrosis) مجموعه‌ای از سلول‌ها و بافت‌های مرده در یک نقطه از بدن است. یک عامل خارجی مانند التهاب یا سم باکتریایی می‌تواند منجر به نکروز گردد. سلول‌های مرده هضم و نابود نمی‌شوند و پیامد آن سلول‌های مرده، که منجر به ساخت بافت‌های مرده و بقایای سلولی در نزدیکی یا در محل مرگ سلولی شده است بصورت بخشی سیاه شده و تیره باقی می‌مانند.

برای دیدن تعرفه دندانپزشکی اینجا کلیک کنید.

چرا دچار نکروز دندان می‌شویم؟

همیشه مکانیسم‌های درد ممکن است طبق انتظار ما عمل نکنند. در مورد دندان‌ها، گاهی پیش می‌آید که پوسیدگی‌های وسیع آنقدر پیشرفت می‌کنند که فرصت این هشدار (یعنی درد) را از بدن ما می‌گیرند. علت اصلی پوسیدگی میکروب‌ها هستند و پوسیدگی دندان یک بیماری عفونی است. به علاوه بدن ما با آزادسازی بعضی از عوامل (مثل مخدرهای درون زا) می‌تواند مانع از احساس درد ما شود. مجموع این عوامل می‌تواند حالتی را پیش بیاورد که کانال‌های ریشه دندان ما عفونی شود و حتی محتویات آن‌ها (عروق و اعصاب و…) بدون اینکه ما متوجه آن شده باشیم از بین برود. دندانپزشکان برای این حالت اصطلاح نکروز دندان یا نکروز آسمپتوماتیک به کار می‌برند. در چنین وضعیتی در حال حاضر دو درمان فقط برای ما وجود دارد. دندان را بکشیم یا اینکه درمان‌ریشه (عصب کِشی) انجام دهیم.

جراحی و کشیدن ریشه دندان شکسته توسط متخصص

علائم نکروز دندان

دندانی که مرده و یا در حال مرگ باشد درجات مختلفی از درد ایجاد می‌کند به طوری که ممکن است فرد تقریباً هیچ دردی نداشته باشد و یا درد بسیار شدیدی را احساس کند. در صورتی که عفونت نیز وجود داشته باشد ممکن است به آبسه تبدیل شده و علائم دیگری همچون ایجاد جوش در لثه، بوی بد دهان، تورم و طعم بد دهان را با خود به همراه داشته باشد.

آشنایی با مزایا و معایب کشیدن دندان با کاهش هزینه 50% مهراز کارت

با تکمیل فرم این وبلاگ مشاوره رایگان دریافت نمایید!

درمان نکروز لثه

زمانی که آبسه هایی روی لثه پدید می آید و زخم هایی را روی لثه خود مشاهده کردیم لازم است که به یک متخصص مراجعه کنیم. شیوه های درمان نکروز متفاوت است. درمان نکروز نیاز به جراحی خاصی ندارد و اغلب قابل درمان است.

چه زمان نیاز به درمان ریشه داریم؟

علاوه بر نکروز دندان حالت‌های دیگری هم هستند که ممکن است دندان ما نیاز به درمان‌ریشه (عصب‌کشی) داشته باشد بدون اینکه ما دردی را احساس کنیم. گاهی اوقات در افراد جوان‌تر، بعد از پوسیدگی داخل حفره پوسیدگی، بافت صورتی رنگ پر عروقی تشکیل می‌شود که بیماران به اصطلاح می‌گویند دندان ما گوشت آورده است! در این دسته از بیماران هم هر چند درد وجود ندارد ولی درمان حتما مورد نیاز است و در صورتی که ریشه دندان کامل شده باشد، درمان‌ریشه (عصب‌کشی) برای این دندان‌ها صورت می‌گیرد.

گاهی هم ضربه‌های شدیدی که به دندان‌ها وارد می‌شود باعث می‌شود که خون‌رسانی دندان‌ها مختل شود. در این حالت دندان می‌تواند نیاز به عصب‌کشی (درمان‌ ریشه) پیدا کند بدون اینکه بیمار دردی داشته باشد. برای دندانپزشکان بسیار پیش می‌آید که با بیمارانی مواجه می‌شوند که در کودکی از دوچرخه به زمین افتاده‌اند یا جسم سختی به صورت و دندان‌هایشان اصابت کرده است و بعد از چند سال دندانشان نیاز به درمان‌ ریشه پیدا کرده است بدون اینکه در طول این مدت دردی داشته باشند. گاهی تغییر رنگ دندان (تیره شدن دندان) و گاهی هم خروج چرک، لقی، عفونت و… علت مراجعه بیماران بوده است و گاهی هم در رادیوگرافی‌ها بدون اینکه بیمار متوجه شود، توسط دندانپزشک تشخیص داده شده‌اند.

کشیدن دندان

کشیدن دندان

پیشگیری از مرگ دندان

رعایت بهداشت خوب دهان با تمیز نگه‌داشتن لثه‌ها و دندان‌ها از بقایای مواد غذایی و همچنین معاینات منظم دندانپزشکی می‌تواند از نکروز دندان پیشگیری کند. اگر شما یک سیستم ایمنی ضعیف داشته باشید دندانپزشک را از این امر آگاه کنید.

کارت تخفیف دندانپزشکی

شما با داشتن کارت تخفیف دندانپزشکی مهراز میتوانید کاهش هزینه ۵۰ درصدی تمامی خدمات متنوع درمانی و زیبایی دندان را برای داشتن لبخندی زیباتر و سلامت بیشتر دهان و دندان خود استفاده نمایید. با تهیه کارت تخفیف دندانپزشکی، می‌توانید به راحتی فهرستی از دندانپزشکان متخصص را در اختیار داشته و بهترین گزینه را برای خود انتخاب کنید.

کارت تخفیف دندانپزشکی

کارت تخفیف دندانپزشکی

بیمه دندانپزشکی برای ایمپلنت

با در نظر داشتن هزینه های بسیار بالای ایمپلنت دندان، داشتن بیمه دندانپزشکی برای ایمپلنت که بتواند درصد قابل توجهی از هزینه های بالقوه و مرتبط با آن را پوشش دهد قطعا بسیار کمک کننده خواهد بود. شما با داشتن این بیمه میتوانید به بهترین متخصصان ایمپلنت دسترسی داشته باشید و از خدمات با کاهش هزینه 30 درصدی مهراز کارت برای ایمپلنت و همچنین سایر خدمات با کاهش هزینه 50% بهره مند شوید.

ارزان ترین بیمه دندانپزشکی

شما میتوانید تنها با پرداخت حق عضویت اولیه تا یک سال از ارزان ترین بیمه دندانپزشکی با عنوان مهراز کارت، بدون پرداخت هیچگونه هزینه جانبی دیگری استفاده نموده و همچنین میتوانید تا ۵ سال متوالی پس از دریافت مهراز کارت با پرداخت یک سوم هزینه اولیه آن را تمدید نمایید. علاوه بر این شما به ازای دریافت خدمات در مراکز درمانی مهراز کارت میتوانید از کاهش هزینه ۵۰ درصد واقعی استفاده نمایید و این در حالی است که بسیاری از مراکز بیمه نهایتا ۱۰ تا ۲۰ درصد از هزینه های دندانپزشکی را پوشش میدهند.

منابع: الهام گرفته از مجموعه مقالات بین المللی ISI درباره کشیدن دندان

دانلود PDF مقاله

اشتراک گذاری با دوستان

نظرات

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

  1. سلام دندون رو چقدر میکشین؟ بعد بجاش بخوام دندون بکارم چقدره هزینش

      • admin
      • اکتبر 1, 2021

      با سلام تعرفه دندانپزشکی سال 1400: https://mehrazcard.test-prozhe.ir/treatment-expenses/ جهت کسب اطلاعات بیشتر تماس بگیرید یا فرم درخواست مشاوره رایگان را پر کنید تا کارشناسان در اسرع وقت با شما تماس بگیرند.

  2. سلام من پیش یه دندانپزشک کار میکنم.دیروز یکی مراجعه کرد گف دندونی که دوسه روز پیش تراش دادین خیلی درد میکنه دکتر نگاه کرد گف باید عصب کشی کنم کارپول رو زد اومد با فرز کار طرف نزاشت گف مثل اینکه برق میگیره دوپاره بی‌حسی زد بع ۵ دقیقه خواس کار کنه صدای مریض در اومد که درد داره. همراه مریض ناراحت شد که شما جای بی حسی رو بلد نیستید برا همین دکتر هم میگفت نکروز هس. احساس کردم حق با مریض و همراهش هس ممنون میشم راهنمایی بفرمایید

    1. با سلام اینطور که پیداست احتمالا به دلیل تراش زیاد دندان آسیب دیده و حتی ممکنه در ادامه منجر به از دست رفتن دندان بشه متاسفانه.

  3. سلام شما درمان ریشه هم انجام میدین؟

    1. با سلام بله با مهراز کارت میتونید درمان ریشه رو با کاهش هزینه 50% انجام بدید. https://mehrazcard.com/cost-of-dental-denervation/

  4. با پوسیدگی و سیاه شدن دندان میمیره؟

    1. با سلام در صورتی که پوسیدگی دندان به موقع درمان نشود بله با گسترش پوسیدگی دندان از دست میره.

  5. سلام سال نو مبارک یکی از دندان‌های آسیا که قبلا پر کرده بودم دیواره اش شکست بهمین علت به دکتر مراجعه کردم دکتر با دیدن عکس و آزمایش سرما و ضربه گفت دندانت نکروز شده چون هیچی حس نمیکردم.سپس عصب کشی کرد .آیا این دندان مرده ؟خونرسانی به این دندان انجام نمیشه؟ دوم اینکه اگر دندان مرده وجودش چه فایده ای دارد . ممنون میشم راهنمایی کنید.

    1. سلام وقت بخیر این دندان باید کشیده بشه چون دیگه فایده ای نداره

.

دریافت مشاوره رایگان درمانی

.