مراقبت های بعد از عصب کشی و پانسمان دندان

مراقبت های بعد از عصب کشی و پانسمان دندان

مراقبت های بعد از عصب کشی و پانسمان دندان

عصب کشی یک روش درمانی میباشد که برای اصلاح دندانهایی که توسط باکتریها و عفونت دندان از دست رفته‌اند، استفاده میگردد. در این روش، کل یا قسمتی از عصب دندان تخریب و از بین رفته است. بعد از اینکه عصب دندان از دست رفت، دندان پانسمان خواهد شد تا در ادامه آن زنده بماند و نیازی به انتخاب و استفاده از روشهای دیگر نباشد. در این مقاله از مهرازکارت به بررسی مراقبت های بعد از عصب کشی و پانسمان دندان میپردازیم…

با تهیه بیمه دندانپزشکی میتوانید هزینه دندانپزشکی درمانی و زیبایی خود را تا 50% کاهش دهید …

عملیات پانسمان دندان به شکلی انجام می‌شود که می‌تواند اطمینان دهد عفونت دیگری رخ نمیدهد و دندان در آینده مشکلی نخواهد داشت. در ادامه توضیح داده خواهد شد که مراقبت از دندان پس از عصب کشی و پانسمان دندان چگونه است:

از کجا بفهمیم دندان به عصب رسیده و نیاز به مراقبت بعد از عصب کشی و پانسمان دارد؟

دندان‌های متاثر از عصب برخی علائم را نشان می‌دهند که ممکن است به وجود مشکلات اشاره داشته باشند. این علائم عبارتند از:

  1. درد شدید و نیاز به مراقبت بعد از عصب کشی و پانسمان

– دندان‌هایی که به عصب باشند معمولاً درد شدیدی دارند، که ممکن است باعث اذیت در ان ناحیه بشود.

  1. احساس گرما و سرما:

– دندان‌هایی که به عصب رسیده‌باشند معمولاً به گرما و سرما پاسخ می‌دهند.

  1. درد در دندان آسیب دیده در حین مراقبت بعد از عصب کشی و پانسمان

– در برخی موارد، دندان‌های متاثر از عصب میتوانند در بخش‌هایی که آسیب دیده‌اند، نیز درد داشته باشند. به عنوان مثال، یک دندان که به عصب رسیده‌است ممکن است وقتی که شما روی آن فشار می‌آورید یا زمانی که شما یک دندان  را گرفتار در غذا می‌کنید درد داشته باشد .

  1. تورم و قرمزی:

– اگر دندان شما به عصب رسیده‌است، ممکن است یک تورم در دهان خود داشته باشید که معمولا در نزدیکی دندانی که به عصب رسیده‌ واقع شده است. این تورم معمولاً همراه با قرمزی پوست در نزدیکی دندان همراه است.

  1. بی‌خوابی:

– مشکلات در دندان‌هایی که به عصب رسیده‌اند می‌توانند به شما احساس بی‌خوابی بدهند.

  1. حساسیت به فشار بعد از مراقبت بعد از عصب کشی و پانسمان

– دندان‌هایی که به عصب رسیده‌اند ممکن است حساسیت به فشار داشته باشند، که این حساسیت ممکن است به نوبه خود به یک درد خفیف تبدیل شود.

  1. بی‌اشتهایی:

– ممکن است یک دندانی که به عصب رسیده‌است باعث بی‌اشتهایی شما شود.

بیمه دندانپزشکی

بیمه دندانپزشکی مهراز با کاهش هزینه ۵۰ درصدی به عموم مشتریان این اطمینان را بع شما میدهد که بتوانید با کمترین هزینه، سلامت دندان های خود را تضمین کنید.همانطور که میدانید هزینه های مرتبط با خدمات دندانپزشکی در دسته گران ترین خدمات درمانی قرار میگیرد. از این رو داشتن یک بیمه دندانپزشکی جهت کاهش هزینه های این خدمات میتواند در این شرایط بسیار کمک کننده باشد. در نتیجه شما میتوانید با انتخاب یک بیمه دندانپزشکی مناسب هزینه های خود را به طرز قابل توجهی کاهش دهید.

بیمه دندانپزشکی

بیمه دندانپزشکی

50% کاهش هزینه عصب کشی دندان را با مهراز کارت تجربه کنید!

مراحل مراقبت های بعد از عصب کشی و پانسمان دندان

  • حفظ آرامش در حین مراقبت بعد از عصب کشی و پانسمان:

اولین و مهم‌ترین قدم برای مراقبت پس از عصب کشی و پانسمان دندان، داشتن آرامش و استراحت برای دندان است. بهتر است قبل از اینکه شروع به فعالیت کنید استراحت داشته باشید تا دندان به طور کامل به حالت طبیعی باز گردد.

  • رعایت دستورات پزشک:

اطلاعاتی که پزشک به شما میدهد، بسیار مهم هستند. این اطلاعات ممکن است شامل رژیم غذایی، مصرف داروها و توصیه‌هایی برای رفع درد باشند که حتماً باید  رعایت کنید.

  • استفاده از داروهای تجویز شده:

اگر پزشک شما داروهایی تجویز کرده، حتماً آنها را درست و به‌موقع مصرف کنید.

  • مراقبت از دندان‌های مجاور در حین مراقبت بعد از عصب کشی و پانسمان:

اگر عملیات شما بر روی یک دندان خاص انجام شده، از دندان‌های مجاور به خوبی مراقبت کنید. اگر دندان‌های مجاور درد داشتند باید درمان شوند زیرا دندان‌های مجاور باید تمیز و سالم باشند.

  • شستشوی دهان:

بعد از پانسمان دندان، دهان باید کاملاً تمیز شود. می‌توانید دهانتان را شستشو دهید تا پوسیدگی و عفونت ایجاد نشود.

  • مراقبت های دهان و دندان:

دندان‌های پانسمان شده باید مراقبت و درمان منظم داشته باشند. به دندان‌پزشک خود مراجعه نمایید تا او شما را راهنمایی کند.

  • حفظ بهداشت دهان در حین مراقبت بعد از عصب کشی و پانسمان:

توصیه می‌شود تا دهان خود را به طور دقیق تمیز کنید. این شامل مسواک زدن و استفاده از فلوراید برای به حداقل رساندن خطر عفونت میباشد.

  • مصرف غذاهای نرم در طول دوره مراقبت بعد از عصب کشی و پانسمان:

پس از پانسمان دندان، تغذیه‌هایی که نرم هستند را مصرف کنید. این به دندان‌ها کمک می‌کند که سلامتشان را بازیابی کنند و از آسیب به آنها جلوگیری شود.

  • اجتناب از فعالیتهای سنگین:

برای مدت معینی پس از عصب کشی و پانسمان دندان، از انجام فعالیتهای سنگین اجتناب کنید. این شامل حمل، جابجایی و ورزشهایی می‌شود که نیاز به زور و تنش بدن دارند.

  • دریافت مشاوره دندانپزشکی جهت انجام مراقبت بعد از عصب کشی و پانسمان

اگر نگرانی‌هایی دارید، به دندان‌پزشک خود مراجعه نمایید. او به شما راهنمایی خواهد کرد که چگونه از دندان‌های پانسمان شده خود مراقبت کنید.

آموزش مراقبت های بعد از عصب کشی دندان

آیا میدانید عوارض عصب کشی دندان عفونی چیست؟

مراقبت های بعد از عصب کشی و پانسمان دندان

مراقبت های بعد از عصب کشی و پانسمان دندان

آیا خودمان هم میتوانیم عصب کشی و مراقبت بعد از عصب کشی و پانسمان کنیم؟

درمان دندانی که به عصب رسیده (یا دندان پانسمان شده) یک فرایند پیچیده و تخصصی است که معمولا توسط دندان‌پزشک انجام می‌شود. این فرایند شامل برداشتن عصب، تمیز کردن و ریشه‌کنده‌سازی دندان و سپس پانسمان کردن دندان متاثر از آسیب‌های عمیق یا عفونتی میباشد. به همین خاطر، بهتر است که این نوع مشکلات توسط دندان‌پزشک متخصصی که در این زمینه تجربه دارد، درمان شود.

اما خودتان می‌توانید برای مراقبت و بهداشت دهان خود و پس از عملیات درمانی برخی اقدامات خانگی را انجام دهید:

  1. مصرف داروها در حین مراقبت بعد از عصب کشی و پانسمان

– در دوره‌های درمانی، ممکن است دندان‌پزشک برای شما داروهای ضد درد، ضد التهاب و آنتی بیوتیک تجویز کند که شما باید طبق دستورات او مصرف کنید.

  1. آرامش و استراحت:

– پس از هر فرایند درمانی، می‌توانید به دندان‌های خود آرامش دهید و استراحت کنید.

  1. مراقبت دهانی:

– دندان‌های پانسمان شده نیاز به مراقبت دهانی دارند. از مسواک و خمیر دندان استفاده کنید، و هرگز از شستشوی دهان غافل نشوید.

  1. تغذیه سالم در حین مراقبت بعد از عصب کشی و پانسمان:

– مصرف مواد غذایی با کنترل قند و اسیدها بسیار مهم هستند. برای دندان‌های خود رژیم غذایی سالمی تهیه کنید که در آن غذاهای قندی، سرد و خیلی سخت را مصرف نکنید.

  1. توصیه‌های دندانپزشک:

– توصیه‌های دندان‌پزشک خود را با دقت رعایت کنید، مخصوصاً اگر او شما را به دندان‌پزشکی خاصی ارسال کرده باشد.

به هر حال، اگر شما دچار درد، تورم، خونریزی، یا دیگر علائم ناراحت‌کننده‌ای هستید، باید بلافاصله به دندان‌پزشک خود مراجعه کنید، زیرا ممکن است نیاز به درمان تخصصی داشته باشید که فقط در محیط دندانپزشکی انجام می‌شود.

پیشگیری از نیاز به عصب کشی

برای پیشگیری از نیاز به عصب کشی دندان، مراقبت دقیق از دندان‌های خود از اهمیت بالایی برخوردار است. در ادامه تعدادی از راهکارهایی که می‌توانند به شما کمک کنند تا از عصب کشی دندان جلوگیری کنید، آورده شده است:

  • مراقبت دهانی روزانه:

– روزانه به طور دقیق از دندان‌های خود مراقبت کنید. شما باید دندان‌های خود را حداقل دو بار در روز، به‌خصوص بعد از صرف وعده‌های غذایی، بشویید.

  • استفاده از مسواک و خمیر دندان موثر:

– مسواک مناسب انتخاب کنید و با استفاده از خمیر دندان با فلوراید دندان‌های خود را بشویید.

  • استفاده از خلال دندان:

– برای پاک کردن باقی‌مانده‌های غذا و تخلخل‌های بین دندان‌ها از خلال دندان استفاده کنید.

  • مصرف غذای سالم در طول دوره مراقبت بعد از عصب کشی و پانسمان:

– خوردن غذاهایی که حاوی قند و اسید میباشند را به حداقل برسانید.

  • مراقبت دندانی دوره‌ای:

– برای مراقبت منظم از دندان‌های خود، هر چند ماه یکبار به دندان‌پزشکی مراجعه کنید.

  • استفاده از محافظ دهانی:

– اگر در ورزشهای خاصی شرکت می‌کنید که دندان‌های شما در معرض خطر قرار می‌گیرند، از محافظ استفاده کنید.

  • اجتناب از فعالیت‌های خطرناک در طول دوره مراقبت بعد از عصب کشی و پانسمان:

– فعالیت‌های خطرناکی که ممکن است منجر به صدمه به دندان‌های شما شود را انجام ندهید.

  • تغییر سبک زندگی:

– از سبک زندگی سالم پیروی کنید و از مواد مخدر، سیگار و الکل اجتناب کنید. همچنین، به اندازه کافی خوابیده و به ورزش منظم بپردازید.

  • تغذیه مناسب در حین مراقبت بعد از عصب کشی و پانسمان

– مصرف غذاهای متعادل که شامل مواد غذایی با ارزش بالا مانند فلوراید، کلسیم و ویتامین‌هاست، به پیشگیری از عفونت دندان کمک می‌کند.

این اقدامات به همراه مراقبت‌های منظم می‌توانند در جلوگیری از نیاز به عصب کشی دندان کمک کننده باشند. اگر شما هنوز هم مشکلی با دندان خود دارید، می‌توانید با دندان‌پزشک خود مشورت کرده تا مشکلات را حل کنید و پیشگیری کنید.

خرید بیمه دندانپزشکی

شما میتوانید با خرید بیمه دندانپزشکی مهراز از کاهش هزینه ۵۰ درصدی واقعی برای تمامی خدمات درمانی و زیبایی دندانپزشکی خود بره مند شوید. همچنین از مزایای خرید کارت تخفیف دندانپزشکی مهراز میتوان به امکان استفاده از خدمات بلافاصله پس از صدور کارت اشاره کرد. همچنین امکان مراجعه به نزدیکترین مراکز درمانی در سراسر کشور جهت استفاده از خدمات را خواهید داشت. برای دریافت این بیمه میتوانید از طریق سایت و شبکه های اجتماعی و یا به صورت حضوری و تلفنی نیز اقدام نموده و در سریع ترین زمان ممکن بیمه نامه خود را در محل مورد نظرتان دریافت نمایید.

خرید بیمه دندانپزشکی

خرید بیمه دندانپزشکی

عوارض بعد از عصب کشی دندان

عملیات عصب کشی دندان به عنوان یکی از راهکارهای درمانی موجود برای کنترل درد و حساسیت دندان‌ها به صورت موقت یا دائمی میباشد. این عملیات عموماً در صورتی که دندان به عمق پوسیدگی یا آسیب دیگری دچار شده باشد، و در اثر آسیب عصب دندان احساس درد داشته باشید، انجام می‌شود. با این وجود، برخی اوقات عوارض زیر ممکن است پس از عصب کشی دندان رخ دهند:

  1. درد و حساسیت:

– گاهی اوقات، دندان‌ها پس از عصب کشی هنوز هم می‌توانند درد داشته یا به طور موقت حساسیت داشته باشند. این معمولاً ناشی از آن است که پوسیدگی یا آسیب به عمق عصب دندان رسیده و این حساسیت در طول زمان کمتر می‌شود.

  1. عفونت:

– گاهی اوقات، عفونت می‌تواند در زمان یا پس از عصب کشی دندان رخ دهد. این عفونت معمولاً با استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها و یا عملیات دندانپزشکی دیگر مانند ریشه‌کنده‌سازی دندان معالجه می‌شود.

  1. مشکلات ناشی از کار دندانپزشک:

– اگر عملیات عصب کشی به نحو صحیح انجام نشود و یا در طول آن دندانپزشک به جزئیات توجه نکند ، ممکن است مشکلاتی مانند ترشح دندانی بیش از حد، تورم و یا سفید شدن و یا خشکی دهان رخ دهد.

  1. حساسیت دندان به گرما و سرما:

– برخی اوقات، دندان‌ها پس از عملیات عصب کشی حساسیت به گرما و سرما دارند. این معمولاً با استفاده از خمیر دندان مخصوص حساسیت، خوراکی‌های حاوی فلوراید یا داروهای ضد التهاب کنترل میگردد.

  1. تغییر رنگ دندان بعد از مراقبت بعد از عصب کشی و پانسمان:

– گاهی اوقات، پس از عصب کشی، دندان ممکن است رنگ خاصی بگیرد و معمولاً رنگ قهوه‌ای یا خاکستری دارد. این مسئله معمولاً به دنبال عملیات عصب کشی ریشه و پانسمان دندان می اید.

  1. خطر آسیب دیدگی دندان:

– گاهی اوقات، ممکن است دندان‌ها پس از عملیات عصب کشی و به دنبال عملیات پانسمان دندان دچارآسیب‌دیدگی شوند. در چنین مواردی، باید به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

  1. سایر مشکلات ناشی از عدم مراقبت های بعد از عصب کشی و پانسمان دندان:

– در مواردی نادر، دندان‌ها پس از عصب کشی ممکن است مشکلات دیگری مانند شکستن یا ترک خوردگی پیدا کنند. در این موارد، باید به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا اوضاع را بررسی کند و پیشنهادات مناسب را به شما ارائه دهد.

لازم به ذکر است که عوارض پس از عصب کشی دندان برای هر فرد ممکن است متفاوت باشد و باید بر اساس مشکلات و شرایط خاص شما توسط دندانپزشک مورد بررسی قرار بگیرد.

مراقبت های بعد از عصب کشی و پانسمان دندان

مراقبت های بعد از عصب کشی و پانسمان دندان

احتمال نیاز به ایمپلنت بعد از عصب کشی

ممکن است بعد از درمان عصب کشی ، دندان بعد از مدتی مشکلات جدی در رابطه با ارتباط با استخوان و بافت‌های مجاور ایجاد کند که باعث از بین رفتن دندان بشود. اما این مورد با ایمپلنت‌گذاری قابل درمان است. عصب کشی دندان می‌تواند عوارضی مانند عفونت اطراف دندان، شکستگی دندان، یا مرگ کلی دندان را به همراه داشته باشد. در چنین مواردی، ایمپلنت‌گذاری میتواند گزینه‌ای برای تعویض دندان آسیب دیده باشد. اما توصیه می‌شود که ابتدا با دندانپزشک خود در مورد انتخاب‌های درمانی متناسب با وضعیت دندان و سلامتی عمومی خود مشورت کنید.

درد ایمپلنت دندان چند روز طول میکشد؟

عوارض بعد از گذاشتن ایمپلنت دندان به طور کلی ۲-۴ روز طول می‌کشد تا آرامش یابد. اما در برخی موارد می‌تواند یک هفته یا یک ماه هم بیشتر شود.

همچنین برخی عواملی مانند کیفیت خواب، سطح درد، تغذیه، مداومت در دندانپزشکی و فرایند درمان ممکن است روی زمان بهبود تأثیرگذار باشند.

سخن پایانی درباره مراقبت های بعد از عصب کشی و پانسمان دندان

همیشه بهتر است که از نظرات یک متخصص بهره بگیرید. اگر شما یا کسی از عصب کشی و پانسمان دندان دچار مشکل شده باشید، حتماً درمان تکمیلی را جستجو کنید. این شامل دیدن یک دندان‌پزشک متخصص است که می‌تواند به شما در مراقبت از دندان‌های پانسمان شده کمک کند. همچنین، اطلاعاتی را که از دندان‌پزشک خود دریافت کرده‌اید، با دقت دنبال کنید. این اطلاعات می‌توانند برای انتخاب روش‌هایی برای مراقبت از دندان‌های پانسمان شده مفید باشند.

سوالات متداول درباره مراقبت بعد از عصب کشی و پانسمان

آیا عصب کشی دندان درد دارد؟

شاید شما هم جزو افرادی باشید که به دلیل ترسیدن از دندانپزشکی، به دنبال درمان نمیروید. اما باید بدانید که عصب کشی از جمله درمان های بدون درد در دندانپزشکی میباشد و پس از اینکه بی حسی موضعی تزریق میشود شما هیچ گونه دردی را احساس نخواهید کرد. اما ناگفته نماند که پس از ان ممکن است مقداری درد داشته باشید که کاملا طبیعی میباشد.

تسکین درد دندان از جمله مراقبت های بعد از عصب کشی و پانسمان دندان

همانطور که گفته شد بعد از انجام عصب کشی ممکن است مقداری درد داشته باشید که در نتیجه ی از بین رفتن بی حسی میباشد. اما میتوانید با مصرف داروی مسکن و ضد التهاب و همچنین داروهای تجویز شده توسط دندانپزشک این درد را کنترل کنید.

آیا در دوران بارداری می‌توان دندان را عصب کشی کرد؟

همانطور که ممکن است بدانید بارداری میتواند باعث بروز مشکلات دندان درد بشود. اما خوشبختانه عصب کشی در دوران بارداری بی ضرر میباشد. اما شما باید قبل از انجام هرگونه ویزیت دندانپزشکی این مسئله را با پزشک خود درمیان بگذارید.

تیر کشیدن دندان بعد از عصب کشی به چه علت است؟

در صورتی که تیر کشیدن دندان از 1 تا 2 هفته بعد از عصب کشی همچنان شدید است میتواند علامت یک عصب کشی نا موفق باشد. و نشان میدهد که همچنان در دهان شما عفونت وجود دارد واین مورد اصلا طبیعی نیست.

تخفیف کارت پزشکی و دندانپزشکی

شما میتوانید با دریافت تخفیف کارت پزشکی و دندانپزشکی تا 50% در هزینه های درمانی و زیبایی دندانپزشکی خود صرفه جویی کرده و امکان استفاده از خدمات پزشکان و دندانپزشکان متخصص در سراسر کشور را داشته باشید. در نتیجه همه افرادی که نیاز به دریافت خدمات دندانپزشکی دارند میتوانند در رابطه با هزینه های گزاف دندانپزشکی و دریافت خدمات از پزشکان زبده اطمینان خاطر داشته باشند.

تخفیف کارت پزشکی و دندانپزشکی

تخفیف کارت پزشکی و دندانپزشکی

علت خون آمدن از شبکه دندان عصب کشی شده چیست؟

کمی خونریزی تا دو روز بعد از عصب کشی طبیعی است اما در صورت تداوم باید با ندانپزشک خود درمیان بگذارید. این اتفاق میتواند نشان دهنده ابسه باشد. اما گاهی هم ممکن اسنت که این مورد نشان دهنده مراقب نادرست از دندان مانند مصرف خوراکیهای سفت ، مسواک زدن سفت و… باشد که به لثه شما اسیب وارد کرده است.

چه مدت بعد از عصب کشی میتوان غذا خورد؟

به طور معمول شما میتوانید 30 تا 45 دقیقه بعد از عصب کشی غذاهای نرم میل کنید . اما بهتر است تا از بین رفتن کامل بی حسی دندان صبر کنید تا دچار گاز گرفتن زبان یا لُپ نشوید.

منابع: الهام گرفته از مجموعه مقالات بین المللی ISI درباره عصب کشی دندان

دانلود PDF مقاله

نظرات

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

  1. ممنون از اطلاعات خوبتون

  2. در مشهد هم مرکز دارین؟

    1. سلام بله

  3. درد عصب کشی تا 5 روز بعدش طبیعیه؟

    1. سلام بله

  4. ممنون از اطلاعات مفیدی که دادید

  5. ممنون از اطلاعات مفیدی که دادید

  6. خیلی عالی بود ممنون

  7. در بارداری هم میشه عصب کشی کرد؟

    1. سلام بله ولی حتما باید پزشکتون رو در جریان بزارید

دریافت مشاوره رایگان درمانی

.

دریافت مشاوره رایگان درمانی

.