روکش دندان پر شده
دندانها یکی از مهمترین اجزای دهان و صورت هستند که نقش بسزایی در ظاهر و سلامت فرد دارند. اما گاهی دندانها دچار آسیبهایی از جمله پوسیدگی و شکستگی میشوند که منجر به از دست رفتن بخشی از بافت دندان و ایجاد حفره در آن میگردد. پر کردن و ترمیم این حفرهها با موادی مانند کامپوزیت، آمالگام و… انجام میشود. اما برای محافظت و زیباسازی دندانهای پرشده، اغلب اوقات نیاز به روکش دندان وجود دارد. در این مقاله به بررسی روکش دندان پر شده، انواع، مزایا و معایب آن میپردازیم.
با تهیه بیمه دندانپزشکی میتوانید تعرفه دندانپزشکی درمانی و زیبایی خود را تا 50% کاهش دهید …
روکش دندان ترمیم شده
روکش دندان پر شده یک نوع روکش کوچک است که برای بازسازی و ترمیم دندانهایی به کار میرود که دچار پوسیدگی یا شکستگی شدهاند. زمانی که قسمتی از دندان پوسیده یا شکسته میشود، حفرهای در دندان ایجاد میگردد. برای ترمیم این حفره و جلوگیری از پیشرفت پوسیدگی، دندانپزشک حفره را تمیز میکند و پر مینماید. سپس برای محافظت از قسمت پر شده و احیای شکل ظاهری دندان، یک روکش کوچک روی آن قرار میدهد.
روکشهای دندان پر شده معمولا از موادی مثل زیرکونیا، سرامیک، فلز و… ساخته میشوند. این روکش باعث میشود که دندان ظاهر طبیعی خود را بازیابد و همچنین از قسمت پر شده در برابر فشارهای جویدن محافظت کند. استفاده از روکش دندان پر شده روشی موثر برای ترمیم دندان و جلوگیری از پیشرفت پوسیدگی است.
انواع روکش برای دندانهای پرشده
روکش دندان زیرکونیا
زیرکونیا یکی از محبوبترین مواد استفاده شده برای ساخت روکش دندان میباشد. این ماده با دوام، مقاوم در برابر خراش و بسیار شبیه به دندان طبیعی از نظر ظاهری است. توانایی زیرکونیا برای منعکس کردن نور به طور مشابه دندان واقعی، به آن طبیعیترین ظاهر ممکن را میدهد. علاوه بر این، زیرکونیا برای افرادی که به مواد خاصی حساسیت دارند، یک گزینه مناسب است.
روکش دندان فلزی
روکشهای فلزی دندان، اغلب از پلاتینیوم، طلا یا آلیاژهای متالی دیگر ساخته شدهاند. این روکشها بسیار محکم و مقاوم هستند و میتوانند برای سالها بدون نیاز به تعمیر یا تعویض استفاده شوند. با این حال، برخی افراد ممکن است نسبت به رنگ فلزی غیرطبیعی حساسیت نشان دهند و در برخی موارد، حساسیت یا واکنش به فلز ممکن است ایجاد شود.
روکش دندان لومینیرز
لومینیرز، نوع خاصی از روکش دندان است که معمولاً از سرامیک یا پرسلن ساخته میشود. این روکشها بسیار نازک هستند و مستقیماً بر روی سطح جلوی دندان قرار میگیرند. لومینیرز برای بهبود ظاهر دندانهایی که خراشیده، لکه دار، یا به شکل نامناسبی تغییر کردهاند، استفاده میشوند.
روکش دندان سرامیک
روکشهای سرامیکی از موادی سخت، مقاوم و زیستسازگار ساخته شدند که شبیه به عاج طبیعی دندان میباشند. روکشهای سرامیکی استحکام بالایی داشته و در برابر خوردگی و لکهها مقاوم میباشند. این روکشها طبیعی بنظر میرسند و میتوانند رنگ، شکل، یا اندازه دندان را بهبود ببخشند.
روکش دندان کامپوزیت
روکشهای کامپوزیتی از ترکیب رزین و پودرهای سرامیک یا شیشه ساخته میشوند. این روکشها انعطافپذیرتر از روکشهای سرامیکی بوده و خطر شکستگی آنها کمتر است. روکش کامپوزیتی به راحتی میتواند رنگ دندان را شبیه سازی کند و زیبایی طبیعی به دندان ببخشد. از معایب آن میتوان به سایش پذیری بیشتر و مقاومت کمتر در برابر لکهها اشاره کرد.
روکش دندان لامینت
روکش لمینیت نوعی روکش سرامیکی نازک و شفاف است که بر روی دندانهای پر شده نصب میشود. این روکشها ضخامت کمی دارند و حداقل مقدار ماده را از دندان برمیدارند. از ضعفهای آنها میتوان به شکنندگی و عدم مقاومت بالا در برابر فشار اشاره کرد.
انواع روکش دندان را با کارت پزشکی مهراز با 50% کاهش هزینه تهیه نمایید!

روکش دندان پر شده
آیا همه دندانهای پر شده به روکش نیاز دارند؟!
همه دندانهای پر شده به روکش نیاز ندارند. نیاز به روکش بستگی به نوع و محل پر شدگی دندان دارد. در مواردی که پر شدگی در قسمت عاجی دندان و دور از ناحیه جونده باشد، معمولاً نیازی به روکش نیست. اما اگر پرشدگی در قسمت جونده دندان یا لبههای آن باشد که تحت فشارهای زیاد جویدن قرار دارند، استفاده از روکش ضروری است. روکش مانع از شکسته شدن مجدد دندان در اثر فشار جویدن میشود. همچنین اگر پر شدگی در ناحیه دید دندان باشد و باعث تغییر رنگ یا شکل ظاهری دندان شود، برای بازگرداندن زیبایی دندان استفاده از روکش ضروری است. بنابراین بسته به موقعیت و شدت پر شدگی، دندانپزشک تعیین میکند که آیا روکش لازم است یا خیر؟
قیمت روکش دندان پرشده
قیمت روکش دندان پرشده بسته به نوع و برند روکش، تعداد دندانهایی که به روکش نیاز دارند و مهارت پزشک در مراکز دندانپزشکی از ۹۰۰ هزار تومان تا ۵ میلیون تومان به ازای یک واحد دندان متغیر میباشد. لازم به ذکر است کهاین مبلغ با کارت دندانپزشکی مهراز کارت تا ۵۰ درصد کاهش مییابد.
آیا میدانید عمر روکش دندان زیرکونیا بسیار طولانی است؟
مزایا و معایب روکش کردن دندان پرشده
مزایای روکش دندان پر شده
- بازگرداندن قدرت جویدن و استحکام دندان
- جلوگیری از شکستگی مجدد دندان
- محافظت از پر شدگی در برابر فشار و خوردگی
- بازگرداندن زیبایی و ظاهر طبیعی دندان
- جلوگیری از حساسیتهای دندانی
معایب روکش دندان پر شده
- احتمال شکستن روکش در اثر فشار زیاد
- احتمال جدا شدن روکش از دندان
- نیاز به تعویض مجدد روکش به دلیل خرابی یا کهنه شدن آن
- احتمال التهاب لثه در اثر برآمدگی لبههای روکش
- هزینه نسبتاً بالای روکشهای طلا یا سرامیکی
مراحل روکش کردن دندان پر شده
- بررسی دندان توسط دندانپزشک و تشخیص نیاز به روکش
- تهیه رادیوگرافی برای بررسی دقیق محل پر شدگی
- آمادهسازی دندان، شامل تراشیدن و صاف کردن سطح دندان
- انتخاب رنگ و جنس روکش مناسب مثل فلز، سرامیک یا کامپوزیت
- طراحی و ساخت روکش در آزمایشگاه
- چسباندن موقت روکش به دندان برای بررسی شکل و اندازه آن
- چسباندن روکش به طور دائمی روی دندان
- کنترل گیر روکش و اصلاح احتمالی لبههای آن
- پولیش و صیقل روکش برای یکپارچهسازی آن با دندان
- کنترلهای دورهای برای اطمینان از سلامت روکش
نتیجه گیری
با توجه به مطالب ارائه شده میتوان نتیجه گرفت که روکش دندان پر شده یکی از بهترین روشهای ترمیم و محافظت از دندانهای آسیب دیده است. روکشها قدرت و استحکام دندان را افزایش داده و از پیشرفت پوسیدگی جلوگیری میکنند. همچنین باعث بازگشت زیبایی و ظاهر طبیعی دندان میشوند.
۲ نظر
سلام روکش دندان با تعرفه مهراز چقدره؟
سلام وقت بخیر لینک تعرفه خدمت شما https://mehrazcard.com/cost-of-veneers/