کیست دندان | کشیدن و جراحی دندان

کیست دندان

کیست دندان چیست و چگونه درمان می شود؟

کیست دندان توده‌ای است که در اغلب موارد حاوی مایع می‌باشد و از علائم شایع آن می‌توان به درد ناگهانی در لثه و دندان اشاره کرد. از عوارض کیستهای دندانی می‌توان به تحلیل رفتن فک و انتشار سموم در ریشه دندان اشاره کرد. از راه های درمان کیست دندانی می‌توان به جراحی اشاره نمود. در صورتی که جراحی کارساز نشد، دندان کشیده می‌شود.

کیست نوعی کیسه بافتی بوده که حاوی مواد مایع یا جامد می‌باشد. کیست‌ها می‌توانند در طیف وسیعی از بافت‌ها مانند صورت و دهان (از جمله فک) تشکیل شوند.

جهت تهیهبیمه دندانپزشکی با مشاورین مهراز کارت همراه شوید

بیمه دندانپزشکی

بیمه دندانپزشکی

موارد مهمی که در این مقاله میخوانید:

===>کیست های دندانی

===>این کیست موجب چه مشکلاتی می‌شود؟

===>چگونه تشخیص دهیم که کیست دندان داریم؟

تفاوت کیست دندانی با کیست فک

کیست های دندانی معمولا در کنار یا اطراف دندان تشکیل می‌شود. رشد کیست‌ها معمولا آهسته بوده، اما می‌توانند باعث تحلیل فک شده یا عوارض دیگری را پدید آورند.

کیست های دندانی

کیست پری اپیکال (کیست ادنتوژنیک یا کیست رادیکولار):

کیست پری اپیکال شایع‌ترین نوع کیست ادنتوژنیک بوده و دارای نام‌های مختلفی می‌باشد: از جمله کیست رادیکولار، کیست پریودنتال، کیست ریشه و یا کیست دندانی.

علت:

این نوع کیست به علت از بین رفتن یا نکروز بافت پالپ موجود در داخل دندان، که ناشی از پوسیدگی یا ضایعه دندانی می‌باشد، ایجاد می‌شود. ادامه این روند باعث التهاب و انتشار سموم در انتهای ریشه دندان می‌شود.

درمان:

معمولا این کیست‌ها با روش اندودنتیک درمان می‌شوند. در این روش درمانی با جراحی و دسترسی به انتهای عصب، عفونت یا کیست برداشته می‌شود. در صورتی که این نوع درمان موثر نباشد، دندان را کشیده، و محل کیست را تمیز کرده و با مواد مصنوعی آن را پر می‌کنند.

در گذشته روش‌های سنتی موثر نبودند، زیرا کیست‌ها دوباره تشکیل می‌شدند؛ بنابراین امروزه، برای جلوگیری از این امر، کانال‌های ریشه را با روش‌های مدرن، پر می‌کنند.

جراحی و کشیدن ریشه دندان شکسته توسط متخصص

عمل جراحی کیست دندان

متخصص دنتیست برای درمان کیست آن را جراحی می‌کند. جراحی کیست با توجه به اندازه و محل آن به یکی از روش‌های زیر انجام می‌شود:

  • مارسوپیالیزاسیون (کیسه‌سازی): کیست در عمل جراحی شکافته و باز می‌شود. پس از آنکه غشاء کیست با غشاء مخاطی دهان یکی شد، نقص استخوانی ترمیم می‌شود. نکته : فقط کیست خوش‌خیم را می‌توان به این روش جراحی کرد
  • انوکلیشن: کاور داخلی کیست از استخوان و بافت‌های آن محدوده جدا می‌شود. نقص استخوانی ایجاد شده با سوزاندن، یا انجماد، لیزر یا مواد شیمیایی مانند محلول کارنوی درمان می‌شود.
  • برش دادن: بخشی از استخوان در امتداد کیست بریده می‌شود. عدم یکنواختی استخوان با پیوند استخوانی گرفته شده از ناحیه‌هایی مانند استخوان مفصل ران یا پا  ترمیم می‌شود. پیچ‌ها  و صفحه‌های تیتانیومی برای تثبیت استخوان به کار برده می‌شود.

آموزش مراقبت بعد از پر کردن دندان

با تکمیل فرم این وبلاگ مشاوره رایگان دریافت نمایید!

 

“کیست فولیکولار” یا “کیست دنتیجروس”

این نوع کیست اغلب در ناحیه دندان‌های عقل پایین یا دندان‌های نیش بالا و در اطراف تاج دندان ایجاد می‌شوند.

علت:

کیست دنتیجروس معمولا به علت فشار ایجاد شده توسط دندان بر روی فولیکول ایجاد می‌شود. این فشار می‌تواند باعث اختلال در جریان خون و تجمع مایع میان بافت غشای مینا و قسمت کرونالی دندان شود. کیست دنتیجروس معمولا به سرعت رشد و گسترش پیدا می‌کند.

درمان:

معمولا ناحیه آسیب دیده دندان را برداشته و کیست را جراحی می‌کنند. این نوع درمان اغلب موفقیت آمیز می‌باشد.

تومور‌های ادونتوژنیک کراتوسیستیک

این تومور‌ها بیشتر در ناحیه فک زیرین ایجاد شده و خصوصیات آن‌ها مشابه با دیگر کیست‌ها می‌باشد. برای تشخیص دقیق این نوع از کیست باید از روش بیوپسی یا بافت برداری و پرتونگاری پانورامیک استفاده کرد.

علت:

از علائم این نوع کیست پیدایش تورم می‌باشد. نظریه‌های متعددی پیرامون منشا کراتوسیست وجود دارد. بعضی از کارشناسان معتقدند که کیست در محل دندان ایجاد می‌شود. عده‌ای دیگر بر این باورند که تومور‌ها از مینای دندان‌های آسیب دیده به وجود می‌آیند.

درمان:

برای درمان این نوع کیست باید جراحی کرد. افراد مبتلا باید توجه داشته باشند که پس از جراحی، باید به طور مداوم تحت نظر دندانپزشک باشند تا تومور دوباره برنگردد.

بیمه دندانپزشکی

بیمه دندانپزشکی

چرا کیست دندانی تشکیل می‌شود؟

کیستهای دندانی می‌تواند در نوک ریشه دندان مرده و همچنین در اطراف تاج دندان تشکیل شود. اکثر کیست‌ها به این علت تشکیل می‌شوند که یا دندان‌ها به خاطر عفونت یا آسیب از بین رفته‌اند و یا ریشه دندان‌ها به درستی درمان نشده‌اند. گاهی نیز به این دلیل که دندان فضای کافی برای رشد در دهان ندارد، کیست ایجاد می‌شود. در موارد نادر، ایجاد کیست می‌تواند به دلیل سندرم ژنتیکی باشد مانند سندرم گورلین.

آشنایی با مزایا و معایب کشیدن دندان با کاهش هزینه 50% مهراز کارت

این کیست موجب چه مشکلاتی می‌شود؟

کیست‌های دندان مشکلات متعددی مانند ایجاد درد و یا تورم، تحلیل فک، و فشار بر روی دندان‌های دیگر را موجب می‌شوند.

چگونه تشخیص دهیم که کیست دندان داریم؟

ممکن است زمانی متوجه این موضوع شوید که دندان ‌تان عفونت کرده باشد. با عکس برداری از دندان و فک، پزشکتان می‌تواند کیست دندانی را تشخیص دهد. بعضی از افراد هم به علت تحلیل و آسیب فک شان، متوجه این کیست ها می‌شوند.

کشیدن دندان عقل با کاهش هزینه 50% با کارت تخفیف دندانپزشکی مهراز

کشیدن دندان

کشیدن دندان

پبشگیری از تشکیل کیست های دندانی

معمولا به ندرت دندان‌های سالم دچار کیست می‌شوند. اگر عصب دندان از بین برود، باید به طور کامل درمان شده تا موجب عفونت نگردد. اگر درمان موفقیت آمیز باشد، بافت‌های ریشه تبدیل به کیست یا آبسه نمی‌شوند. به همین دلیل مهم است که به طور منظم به دندانپزشک مراجعه کرده و دندان‌های خود را چک کنید.

گاهی اوقات، دندانپزشک ممکن است احساس کند که شما دارای دندان اضافی می‌باشید. برای چنین مواردی توصیه می‌شود که از توموگرافی رایانه‌ای برای تشخیص موقعیت دندان استفاده کنید. با این روش می‌توان زمانی که هنوز کیست کوچک می‌باشد آن را تشخیص داده و اقدام به درمان آن کرد.

جهت مشاهده تعرفه دندانپزشکی سال کلیک کنید.

درمان این کیست

دندانپزشک یا جراح دهان و فک با توجه به محل، نوع و اندازه کیست، اقدام به درمان آن می‌کند. در برخی موارد درمان اندودنتیک و در موارد دیگر کشیدن دندان مورد استفاده قرار می‌گیرند.

***جهت تهیه کارت تخفیف دندانپزشکی با مشاورین مهراز کارت همراه شوید***

کارت تخفیف دندانپزشکی

شما با داشتن کارت تخفیف دندانپزشکی مهراز میتوانید کاهش هزینه ۵۰ درصدی تمامی خدمات متنوع درمانی و زیبایی دندان را برای داشتن لبخندی زیباتر و سلامت بیشتر دهان و دندان خود استفاده نمایید. با تهیه کارت تخفیف دندانپزشکی، می‌توانید به راحتی فهرستی از دندانپزشکان متخصص را در اختیار داشته و بهترین گزینه را برای خود انتخاب کنید.

کارت تخفیف دندانپزشکی

کارت تخفیف دندانپزشکی

بیمه دندانپزشکی برای ایمپلنت

با در نظر داشتن هزینه های بسیار بالای ایمپلنت دندان، داشتن بیمه دندانپزشکی برای ایمپلنت که بتواند درصد قابل توجهی از هزینه های بالقوه و مرتبط با آن را پوشش دهد قطعا بسیار کمک کننده خواهد بود. شما با داشتن این بیمه میتوانید به بهترین متخصصان ایمپلنت دسترسی داشته باشید و از خدمات با کاهش هزینه 30 درصدی مهراز کارت برای ایمپلنت و همچنین سایر خدمات با کاهش هزینه 50% بهره مند شوید.

خرید بیمه دندانپزشکی

شما میتوانید با خرید بیمه دندانپزشکی مهراز از کاهش هزینه ۵۰ درصدی واقعی برای تمامی خدمات درمانی و زیبایی دندانپزشکی خود بره مند شوید. همچنین از مزایای خرید کارت تخفیف دندانپزشکی مهراز میتوان به امکان استفاده از خدمات بلافاصله پس از صدور کارت اشاره کرد. همچنین امکان مراجعه به نزدیکترین مراکز درمانی در سراسر کشور جهت استفاده از خدمات را خواهید داشت. برای دریافت این بیمه میتوانید از طریق سایت و شبکه های اجتماعی و یا به صورت حضوری و تلفنی نیز اقدام نموده و در سریع ترین زمان ممکن بیمه نامه خود را در محل مورد نظرتان دریافت نمایید.

منابع: الهام گرفته از مجموعه مقالات بین المللی ISI درباره کشیدن دندان و جراحی دندان

دانلود PDF مقاله

نظرات

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

  1. دراوردن این نوع کیست ها مثل کیست های سرطانی پر ریسک نیست ؟

      • admin
      • مهر ۹, ۱۴۰۰

      با سلام اگر زیر نظر پزشک متخصص انجام شود، خیر هیچ خطر و ریسکی ندارد.

  2. سلام ازکجا باید متوجه بشیم که دندونمون کیست داره؟

    1. با سلام با تهیه عکس متوجه خواهید شد.

  3. سلام مهراز کارت در خوزستانم مراکز داره؟

    1. با سلام لیست مراکز درمانی مهراز کارت خدمت شما: https://mehrazcard.com/treatment-centers/

.

دریافت مشاوره رایگان درمانی

.