بلیچینگ یا جرمگیری دندان

بلیچینگ یا جرمگیری دندان

بلیچینگ یا جرمگیری دندان

جامعه امروز شاهد مهم‌ترین تغییرات در فناوری‌های جدید برای مراقبت از دندان است. دانش روزافزون به ما کمک می‌کند تا بهترین روش‌ها برای مراقبت از دندان‌های خود را بیابیم. دو مورد از مهم‌ترین روش‌های این حوزه، بلیچینگ و جرم‌گیری هستند. این دو فرایند هر کدام مزایا و معایبی دارند. که در این مقاله از مهراز کارت به برسی و مقایسه درباره بلیچینگ یا جرمگیری دندان میپردازیم…

با تهیه بیمه دندانپزشکی میتوانید هزینه دندانپزشکی درمانی و زیبایی خود را تا 50% کاهش دهید …

بیمه دندانپزشکی

بیمه دندانپزشکی

در این مقاله میخوانید:

===>عوارض بعد از بلیچینگ

===>مزایا و معایب جرمگیری دندان

===>عوارض بعد از جرمگیری دندان

کارت تخفیف دندانپزشکی

شما با داشتن کارت تخفیف دندانپزشکی مهراز میتوانید کاهش هزینه ۵۰ درصدی تمامی خدمات متنوع درمانی و زیبایی دندان را برای داشتن لبخندی زیباتر و سلامت بیشتر دهان و دندان خود استفاده نمایید. با تهیه کارت تخفیف دندانپزشکی، می‌توانید به راحتی فهرستی از دندانپزشکان متخصص را در اختیار داشته و بهترین گزینه را برای خود انتخاب کنید.

با بیمه دندانپزشکی مهراز میتوانید جرمگیری دندان ارزان و جرمگیری دندان رایگان را تجربه کنید!

کارت تخفیف دندانپزشکی

کارت تخفیف دندانپزشکی

بلیچینگ دندان: روشی برای روشن تر کردن رنگ دندان‌های خود

بلیچینگ دندان یکی از موثرترین و محبوب ترین روش‌ها برای از بین بردن رنگ‌های نامطلوب و روشن‌ کردن دندان‌های شما میباشد. در این فرایند از یک ژل حاوی پراکسید هیدروژن یا کربامید پراکساید استفاده می‌کنند. که به اکسیژن و آب تجزیه می‌شوند. و به کمک تبدیل این مواد به ترکیباتی که درون آن‌ها قرار دارد، رنگ‌های نامطلوب و زردی دندان را از بین میبرند. در ادامه به بررسی مزایا و معایب این روش می‌پردازیم:

مزایای بلیچینگ دندان

همانطور که گفته شد، بلیچینگ دندان یکی از روش‌های موثر و محبوب برای روشن‌کردن دندان‌ها و بهبود ظاهر آن‌ها است. در این فرآیند از ژل‌های استفاده میشود. مزایای بلیچینگ دندان عبارتند از:

  1. روشن‌کردن و بهبود رنگ دندان‌ها

یکی از اهداف اصلی بلیچینگ دندان، بهبود رنگ دندان‌ها و روشن‌کردن آن‌ها میباشد. بلیچینگ با کمک ژل‌های حاوی پراکسید، رنگ‌های نامطلوب و زردی دندان را از بین برده و به انها ظاهری جدید و براق می‌دهد.

  1. افزایش اعتماد به نفس

با داشتن دندان‌های سفید و روشن، مردم اغلب احساس اعتماد به نفس بیشتری می‌کنند. و این اعتماد به نفس به آن‌ها کمک می‌کند که به راحتی در مواقع مختلفی مثل مصاحبه‌های کاری و یا مهمانی‌ها صحبت کنند.

  1. بهبود روابط اجتماعی

داشتن دندان‌های تمیز و روشن می‌تواند به طور مستقیم روی روابط اجتماعی موثر باشد. افرادی که از دندان‌های سفید و درخشان برخوردار هستند. معمولاً مورد استقبال و توجه دیگران قرار می‌گیرند و این می‌تواند روی برقراری و حفظ ارتباط‌های موفقیت‌آمیز تأثیر مثبتی داشته باشد.

  1. جایگزینی عمل جراحی

گاهی اوقات، بلیچینگ دندان می‌تواند به عنوان یک راه حل غیرجراحی برای تغییر رنگ دندان‌های زمینه ای موثر باشد. به عنوان مثال، در مواردی که دندان‌ها در دوران کودکی با مواد رنگی شده‌اند. و اکنون با عمل جراحی و استفاده از کاورهای دندانی جایگزین نمی‌شوند. بلیچینگ می‌تواند مؤثر واقع شود.

  1. سادگی و امنیت

از دیگر مزایای بلیچینگ میتوان به سادگی انجام و امنیت آن اشاره کرد. زیرا در این روش نیازی به تراشیدن مینای دندان نیست. و شما میتوانید با خیالی اسوده فرایند ان را طی کنید.

با این حال، افرادی که به انجام بلیچینگ فکر می‌کنند باید برای انجام این روش توسط یک دندانپزشک با تجربه و متخصص ویزیت شده. و بلیچینگ را انجام شود.

بهترین سفید کننده دندان در داروخانه چیست؟

سفید کردن دندان با لیزر چگونه انجام میشود؟

بلیچینگ یا جرمگیری دندان

بلیچینگ یا جرمگیری دندان

معایب بلیچینگ دندان

همانطور که گفته شد بلیچینگ دندان یک روش موثر برای بهبود رنگ دندان‌ها و افزایش اعتماد به نفس است. البته باید به معایب آن هم توجه شود. برخی از معایب بلیچینگ دندان شامل موارد زیر هستند:

  1. حساسیت دندان‌ها

یکی از معایب بلیچینگ دندان، حساسیتی است که ممکن است در دندان‌ها بعد از انجام این فرآیند ایجاد شود. بلیچینگ باعث تغییرات ساختاری در دندان‌ها می‌شود که ممکن است عصب دندان حساسیت بیشتری داشته باشد. این حساسیت ممکن است با استفاده از داروهای ضد حساسیت زای‌ موضعی، استفاده از محافظ دندانی اختصاصی و کاهش فرکانس بلیچینگ کاهش یابد، اما گاهی اوقات باید توسط دندانپزشک بررسی و درمان شود.

  1. افزایش خطر برای سلامت دندان‌ها

بلیچینگ دندان می‌تواند باعث ضعف ساختار دندان شود و همچنین باعث ایجاد مشکلات جدی مانند ترک خوردن دندان‌ها یا آسیب به عصب دندان شود. برای این که این مشکلات ایجاد نشوند، باید همواره از یک دندانپزشک متخصص و دارای تجربه برای انجام بلیچینگ دندان استفاده شود.

  1. نتایج نامطلوب

گاهی اوقات نتایج بلیچینگ دندان ممکن است نامطلوب باشد و در اینصورت نیاز به انجام مجدد این فرآیند و یا انجام روش‌های دیگری برای رفع نتایج نامطلوب احتمالی مانند جرم‌گیری دندان وجود دارد.

  1. محدودیت‌های مرتبط با استفاده مجدد

بلیچینگ دندان یک فرآیند موقت است و ممکن است نیاز به انجام دوباره آن داشته باشید تا تغییرات نگران‌کننده‌ای که ایجاد شده  را درمان کنید. از طرف دیگر، انجام مجدد بلیچینگ دندان نمی‌تواند در همه موارد موثر باشد و ممکن است به افزایش حساسیت دندان‌ها و آسیب بیشتر به عصب دندان منجر شود.

  1. اثرات طولانی مدت

استفاده از بلیچینگ دندان برای طولانی‌مدت ممکن است باعث تغییرات نامطلوب در ساختار دندان‌ها و پوسته‌های میانی آن بشود. این تغییرات میتواند باعث افزایش حساسیت دندان‌ها و یا آسیب به عصب دندان شود. برای این که این مشکلات ایجاد نشوند، باید همواره از یک دندانپزشک متخصص و با تجربه برای انجام بلیچینگ دندان استفاده شود.

کاربرد ژل سفید کننده دندان فوری و بلیچینگ دندان

با تکمیل فرم این وبلاگ مشاوره رایگان دریافت نمایید!

آموزش صفر تا صد جرمگیری دندان

عوارض بعد از بلیچینگ

بلیچینگ دندان، مثل هر روش پزشکی دیگری، ممکن است با عوارض کوتاه مدت یا بلند مدت همراه باشد. این عوارض ممکن است متناسب با میزان حساسیت هر فرد باشد. برخی از عوارض ممکن بعد از انجام بلیچینگ دندان عبارتند از:

  1. حساسیت دندان‌ها

بعد از انجام بلیچینگ دندان، بعضی افراد ممکن است حساسیت دندان‌ها نسبت به مواد گرم یا سرد را تجربه کنند. این حساسیت معمولاً به مرور زمان کاهش پیدا میکند.

  1. تغییر رنگ‌های دائمی دندان

بعضی افراد ممکن است پس از بلیچینگ دندان، تغییر رنگ‌های دائمی دندان را تجربه کنند. این اتفاق ممکن است نتیجهٔ نادرست انجام بلیچینگ توسط دندانپزشک یا استفاده از مواد نامناسب باشد.

  1. آسیب به لثه‌ها

بلیچینگ دندان می‌تواند باعث آسیب به لثه‌ها شود، اما این اتفاق از دسته اتفاقات نادر است. آسیب به لثه‌ها ممکن است با استفاده از مواد نامناسب، انجام بلیچینگ بیش از حد یا انجام بلیچینگ به نحوی نادرست توسط دندانپزشک اتفاق بیفتد.

  1. لک‌های دائمی در دندان‌ها

بعضی افراد پس از بلیچینگ دندان، لک‌های دائمی در دندان‌ها را تجربه می‌کنند. این اتفاق هم نادر است و ممکن است نتیجهٔ استفاده نادرست یا افراطی از مواد بلیچینگ باشد.

  1. افزایش خطر ابتلا به عفونت

همچنین در موارد نادر، بلیچینگ دندان می‌تواند باعث ایجاد زخم در دهان و افزایش خطر ابتلا به عفونت شود. این موارد اغلب ناشی از استفاده از مواد بلیچینگ نادرست، انجام بلیچینگ بیش از حد یا انجام بلیچینگ به نحوی نادرست است.

آشنایی با مزایا و معایب بلیچینگ دندان

جرمگیری دندان

جرمگیری دندان

بلیچینگ دندان

بلیچینگ دندان

خرید بیمه دندانپزشکی

شما میتوانید با خرید بیمه دندانپزشکی مهراز از کاهش هزینه ۵۰ درصدی واقعی برای تمامی خدمات درمانی و زیبایی دندانپزشکی خود بره مند شوید. همچنین از مزایای خرید کارت تخفیف دندانپزشکی مهراز میتوان به امکان استفاده از خدمات بلافاصله پس از صدور کارت اشاره کرد. همچنین امکان مراجعه به نزدیکترین مراکز درمانی در سراسر کشور جهت استفاده از خدمات را خواهید داشت. برای دریافت این بیمه میتوانید از طریق سایت و شبکه های اجتماعی و یا به صورت حضوری و تلفنی نیز اقدام نموده و در سریع ترین زمان ممکن بیمه نامه خود را در محل مورد نظرتان دریافت نمایید.

روش های افزایش و کاهش دوام بلیچینگ دندان

آموزش سفید کردن دندان زرد با روش های طبیعی

خرید بیمه دندانپزشکی

خرید بیمه دندانپزشکی

جرمگیری دندان

جرم‌گیری دندان یک فرآیند مهم در مراقبت، بهداشت و پاکسازی دندان است. که به کاهش تراکم زمینه‌ای و غیر طبیعی ترکیباتی مانند تارتار و پلاک بر روی سطح دندان‌ها و لثه‌ها کمک می‌کند. این فرآیند توسط دندانپزشک برای بهداشت دهان انجام می‌شود. باید بدانید در صورتی که این پلاک ها به خوبی تمیز نشوند میتوانند باعث بروز بیماری های لثه شوند.

چند وقت یکبار دندان ها را جرمگیری کنیم؟

مدت زمانی که بین هر جرم‌گیری دندان توصیه می‌شود، ممکن است به وضعیت دندان‌ها، سلامت دندان‌ها، نوع و شدت ترکیبات غیر طبیعی مانند پلاک و تارتار و میزان تماس با مواد غیرقابل جذب مانند قهوه و ترکیبات غذایی خاصی که مصرف می‌کنید، بستگی داشته باشد. اما در کل، جرم‌گیری دندان معمولاً هر چهار تا شش ماه یکبار توصیه میگردد.

همچنین این میزان ممکن است برای بعضی افراد به نظر بیش از حد باشد و برای برخی دیگر کمتر از حد. برای مثال، اگر دندان‌ها یا لثه‌ها شما در معرض خطر بیشتری از عفونت یا بیماری هستند، دندانپزشک ممکن است توصیه کند که جرم‌گیری دندان‌ها را هر سه ماه یک بار انجام دهید. به همین ترتیب، اگر دندان‌های شما در وضعیت خوبی هستند و شما به خوبی از آنها مراقبت می‌کنید، شاید لازم نباشد هر چهار تا شش ماه یکبار جرم‌گیری دندان‌ها انجام دهید.

به طور کلی، توصیه می‌شود که پیش از تصمیم گیری در مورد فرکانس جرم‌گیری دندان‌ها با دندانپزشک خود مشورت کنید تا مدت زمان مناسب برای شما تعیین گردد.

آشنایی با روش های مختلف سفید کردن دندان

بیمه دندانپزشکی

بیمه دندانپزشکی

مزایا و معایب جرمگیری دندان

جرم‌گیری دندان یکی از روش‌های موثر برای حفظ سلامت دندان‌ها است و از آن برای پیشگیری و درمان بیماری‌های دندانی استفاده میگردد. این روش معایب بسیار کم دارد و مزایای بسیار زیادی دارد که در ادامه آنها را بررسی خواهیم کرد:

مزایای جرمگیری دندان

  1. جلوگیری از بیماری‌های دندانی

جرم‌گیری دندان یک روش موثر برای جلوگیری از بیماری‌های دندانی میباشد. این فرآیند با از بین بردن طبقات زونکتیو (مواد غیرقابل جذب مثل تارتار) و طرح ریزی سطح دندان‌ها، باعث کاهش تمایل میکروب‌ها به تراکم بیشتری می‌شود. که این به معنای کاهش توانایی آن‌ها برای ایجاد تنفس‌های بد و بیماری‌های دیگر میباشد.

  1. افزایش مقاومت پوسته‌های دندان

جرم‌گیری دندان می‌تواند باعث تقویت پوسته‌های دندانی شود و این به معنای افزایش مقاومت دندان‌ها در برابر خراشیدگی است. این فرآیند به ویژه برای افرادی که به طور مداوم غذاها و خوراکی هایی با مواد سخت مصرف می‌کنند و یا به طور مداوم خراشیدگی دندان‌هایی مانند تارتار دارند مفید است.

  1. بهبود بهداشت دهان و دندان‌ها

جرم‌گیری دندان یک روش موثر برای بهبود بهداشت دهان و دندان‌ها است و از آن به عنوان یک بخش از روتین بهداشت دهان ذکر میگردد. با از بین بردن مواد زونکتیو، مواد اکلوسیونی و ریزش‌های دندانی، میکروب‌ها که عمدتاً در این مواد هستند می‌کنند، از بین می‌روند و این به معنای کاهش توانایی آن‌ها برای ایجاد بیماری‌های دندانی است.

  1. افزایش اعتماد به نفس (در پی انجام بلیچینگ یا جرمگیری دندان)

با داشتن دندان‌های سالم و تمیز، مردم اغلب احساس اعتماد به نفس بیشتری می‌کنند و این اطمینان به آن‌ها کمک می‌کند که به راحتی در مواقع مختلفی مثل مصاحبه‌های کاری و یا مهمانی‌ها صحبت کنند.

بلیچینگ یا جرمگیری دندان

بلیچینگ یا جرمگیری دندان

معایب جرمگیری دندان

  1. نیاز به انجام مجدد

جرم‌گیری دندان یک روش موقت است و ممکن است نیاز به انجام دوباره آن داشته باشید. از طرف دیگر، انجام مجدد جرم‌گیری دندان نمی‌تواند در همه موارد موثر باشد. و ممکن است به افزایش تراکم مواد مانند کلسیم و فسفر در دندان‌ها و موارد دیگری که برای دندان‌ها نامطلوب است منجر شود.

  1. احتمال آسیب به لثه‌ها

در صورتی که جرم‌گیری دندان به نحوی نادرست انجام شود، ممکن است منجر به آسیب به لثه‌ها شود. در برخی موارد، اگر از ابزارهای نامناسب یا از روش‌های نامناسبی برای جرم‌گیری دندان استفاده شود، ممکن است باعث آسیب به لثه‌ها و یا منجر به کند کردن و نرم شدن لثه‌ها شود.

  1. اثرات جانبی

گاهی ممکن است انجام جرم‌گیری دندان  منجر به افزایش حساسیت دندان‌ها و آسیب بیشتر به عصب دندان شود. این اثرات جانبی میتوانند به دلیل تغییر ساختاری در دندان‌ها و پوسته‌های میانی آن‌ها باشد. در برخی موارد، اگر جرم‌گیری دندان به طور غیر اصولی و توسط فرد غیر متخصص انجام شود، ممکن است این اثرات جانبی به مدت طولانی ادامه داشته باشند.

  1. نیاز به مراقبت دقیق‌تر

بعد از انجام جرم‌گیری دندان، نیاز به مراقبت دقیق‌تری از دندان‌ها و پوسته‌های میانی آن‌ها وجود دارد. این مراقبت‌ها ممکن است شامل استفاده از مواد پیشنهادی توسط دندان‌پزشک، کاهش تماس با مواد غیرقابل جذب مثل قهوه و ترکیبات غذایی خاصی باشد. در صورتی که این مراقبت‌ها انجام نشود، ممکن است نتایج جرم‌گیری دندان خوب نشود و باعث به وجود آمدن مشکلات جدی‌تری برای دندان‌ها شود.

بلیچینگ دندان بهتر است یا لمینت ؟

بیمه تکمیلی دندانپزشکی

شما با تهیه بیمه تکمیلی دندانپزشکی مهراز مشمول برخورداری از ۵۰ درصد کاهش هزینه خدمات درمانی و زیبایی دندانپزشکی شده و میتوانید از تمامی خدمات دندانپزشکی با هرهزینه ای بدون سقف و محدودیت در سراسر کشور بهره بگیرید. در صورتی که سایر بیمه نامه ها دارای سقف استفاده از خدمات به صورت سالانه هستند. از اصلی ترین مزایای داشتن بیمه تکمیلی دندانپزشکی مهراز این است که می‌توانید با اطمینان بیشتری در مورد پوشش هزینه‌های ناگهانی و گزاف دندانپزشکی خود دست یابید.

بیمه تکمیلی دندانپزشکی

بیمه تکمیلی دندانپزشکی

عوارض بعد از جرمگیری دندان

فرآیند جرمگیری دندان نیز ممکن است با عوارض کوتاه مدت و بلند مدت همراه باشد. عوارضی که ممکن است پس از جرم‌گیری دندان ایجاد شود شامل موارد زیر میباشند:

  1. حساسیت دندان

بعد از جرم‌گیری دندان، ممکن است برخی افراد حساسیت دندان‌ها نسبت به مواد سرد یا گرم را تجربه کنند. این حساسیت معمولاً به مرور زمان کاهش می‌یابد ولی در برخی از موارد ممکن است به حدی شدید باشد که نیاز به ویزیت مجدد داشته باشد.

  1. خونریزی لثه‌ها

بعد از جرم‌گیری دندان، ممکن است لثه‌ها مدتی خونریزی کنند. این مسأله معمولاً به دلیل لیزرشدن لثه‌ها و از بین بردن طبقات زونکتیو ایجاد می‌شود و اغلب به مرور زمان بهبود پیدا میکند.

  1. التهابات لثه

اگر جرم‌گیری دندان به نحوی نادرست انجام شود، ممکن است به التهابات لثه و آسیب به انها منجر شود. بنابراین باید از ابزارهای نرم و کنترل شده استفاده شود.

  1. ایجاد زخم در لثه‌ها

بعد از جرم‌گیری دندان، ممکن است در لثه‌ها زخم‌هایی ایجاد شود که معمولاً به مرور زمان بهبود می‌یابند، اما در صورت نگرانی باید با دندان‌پزشک تماس بگیرید.

  1. بروز عفونت

در صورتی که فرد بیماری زمینه ای لثه و یا ضعف استخوانی شدید داشته باشد، و جرمگیری انجام دهد امکان عفونت کردن لثه وجود دارد. در نتیجه همیشه قبل از انجام جرمگیری دندانپزشک خود را از شرایط جسمانی خود باخبر کنید.

با این وجود، این عوارض معمولاً موقتی هستند و با مراجعه به دندان‌پزشک متخصص می‌توانند کنترل شوند و درمان شوند. همچنین انتخاب یک دندان‌پزشک ماهر و مجرب و استفاده از ابزارهای نرم و کنترل شده می‌تواند این عوارض را کاهش دهد.

جرمگیری دندان

جرمگیری دندان

سخن پایانی

در ادامه جهت ارائه جمع بندی درباره بلیچینگ یا جرمگیری دندان باید بگوییم با توجه به اینکه هر روشی مزایا و معایب خاص خود را دارد، انتخاب بین بلیچینگ و جرم‌گیری دندان به میزان آنچه به این دو فرآیند نیاز دارید بستگی دارد. اگر شما به دنبال یک راه برای تغییر رنگ دندان‌های خود هستید، بلیچینگ گزینه‌ای مطلوب است. اما اگر شما به دنبال یک راه برای حفظ سلامت دندان‌های خود هستید، جرم‌گیری دندان گزینه‌ای بهتر میباشد.

سوالات متداول درباره جرمگیری دندان

حالا سوال اینجاست که کدام روش بهتر است؟ بلیچینگ یا جرمگیری دندان!؟

ایا جرمگیری دندان درد دارد؟

اگر تابحال جرمگیری انجام داده باشید قطعا میدانید که این درمان از ساده ترین درمان ها در حوزه دندانپزشکی میباشد. در نتیجه جرمگیری نیازی به بی حسی ندارد اما در صورتی که فرد درخواست کند و یا با تشخیص پزشک این کار انجام میشود.

آیا جرمگیری باعث لق شدن دندان ها میشود؟

خیر. با انجام عمل جرمگیری رسوبات و جرم های دندان از بین میرود و در این صورت بیمار حس میکند که دندان هایش لق شده اند. اما در اصل این اتفاق به دلیل نبودن و فضای خالیی است که در نتیجه حذف رسوبات ایجاد شده القا میگردد.

گاهی نیز ممکن است فرد از قبل دچار لقی دندان بوده باشد و با جرمگیری متوجه آن شود.

منابع: الهام گرفته از مجموعه مقالات بین المللی ISI درباره جرمگیری دندان و بلیچینگ دندان

دانلود PDF مقاله

اشتراک گذاری با دوستان

نظرات

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

  1. جرم ها با خمیر دندون پاک نمیشن؟

    1. سلام خیر

  2. تعرفه بلیچینگ رو لطف میکنید؟

    1. سلام وقت بخیر تعرفه بلیچینگ خدمت شما

      1. ممکنه تعرفه جرمگیری رو هم لطف کنید

        1. سلام وقت بخیر تعرفه جرمگیری دندان خدمت شما

  3. سلام وقت بخیر ایا با بیمه های دیگه هم طرف قرارداد هستید؟

    1. سلام خیر مهراز یک بیمه مستقل هستش

  4. تا چند بار میشه از این بیمه استفاه کرد؟

    1. سلام دوست عزیز مهرازکارت هیچ سقف و محدودیتی نداره

  5. خیلی عالی بود

  6. سلام وقت بخیر ببخشید این بیمه هزینه های زیبایی رو هم پوشش میده؟

    1. سلام وقت بخیر بله بیمه 50% هزینه رو پوشش میده

  7. ممنون از محتوای خوبتون

  8. عالی بود

.

دریافت مشاوره رایگان درمانی

.