ایمپلنت دندان با لیزر
لیزر امروزه جایگاه ایده آلی را در طب و زیبایی به دست آورده است. لیزر در دندان پزشکی نیز حرفی برای گفتن دارد. با لیزر زخم ها و جراحت ها کمتر و زمان درمان و جوش خوردن برش ها بسیار سریعتر شده است. همچنین تورم و درد را تا حد زیادی کاهش می دهد. ایمپلنت دندان با لیزر از مزایای زیادی برخوردار است که در ادامه بازگو می کنیم.
یکی از ویژگی های مهم لیزر خاصیت باکتریو سیدی ان است. این ویژگی می تواند باکتری ها و میکروب را را از بین ببرد. و از عفونت و تورم نیز جلوگیری کند. لیز با تحریک بافت های سلولی لثه و استخوان روند ترمیم و بازسازی را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد.
* لیزر می تواند سلول های درد را کنترل کند. و از بروز درد جلوگیری نماید.
* انجام ایمپلنت برای افرادی که فشار خون و یا دیابت دارند. با شرایط خاص انجام می شود. ایمپلنت با لیزر می تواند برای این افراد کاربرد ویژه ای داشته باشد.
* لیزر دارای ویژگی انعقاد خون دارد. که خطر خونریزی را تا حد زیادی کم می کند.
لیزر
لیزر نوری است تک موج و کنترل شده، تقویت شده و برانگیخته که همگراست. طول موج لیزر در فواصل دور و نزدیک دچار اختلال و گسستگی نمی شود. و به صورت تک موج و متمرکز ادامه می یابد. در صنعت، موارد پزشکی و نظامی کاربرد فراوان دارد.
لیزر در پزشکی
لیزر در علوم پزشکی مانند جراحی های چشم، دفع سنگ مثانه و کلیه، درمان انواع سرطان ها، جراحی های عمیق و سطحی و نیز در جراحی های زیبایی مانند عمل زیبایی بینی، افتادگی پلک، برطرف کردن غبغبه، از بین بردن موهای زائد و … کاربردهای مختلف و گسترده ای دارد.
لیزر در دندانپزشکی
لیزر همچنین در دندان پزشکی نیز بسیار رایج و کاربردی می باشد:
1- جراحی های لثه
2- برطرف کردن تیرگی لثه
3- بلیچینگ و سفید کردن دندان
4- کاشت ایمپلنت
5- از بین بردن آفت های دهانی
6- درمان درد پس از قرار گرفتن ارتودنسی

ایمپلنت دندان با لیزر
لیزر در انجام ایمپلنت می تواند با تحریک سلول های بازسازی کننده در لثه و نیز در استخوان سبب بهبود سریع تر زخم شود. با فعالیت این سلول ها جوش خوردن ایمپلنت تسریع می شود. و به جهت ویژگی آنتی باکتریایی لیزر احتمال بروز عفونت کم می شود. و نیز به جهت خاصیت انعقادی ان از خونریزی های بعد از انجام کاشت ایمپلنت جلوگیری می شود.
بیمه دندانپزشکی برای کشیدن دندان
ایمپلنت دندان
ایمپلنت دندان با فلزی از جنس تیتانیوم ساخته می شود. این قسمت به عنوان ریشه دندان می باشد و در داخال لثه قرار می گیرد. شبیه به پیچ ساخته می شود. تاج ایمپلنت که جایگزین تاج دندان است. از جنس سرامیک و یا کامپوزیت ساخته می شود. ایمپلنت به دو روش میکروسکوپی و ماکروسکوپی طراحی می شود.
طراحی میکروسکوپی برای انجام ایمپلنت
طراحی های میکروسکوپی برای بالا بردن سطح جوش خوردن ایمپلنت به استخوان می باشد. به عنوان نمونه برخی از شرکتهای سازنده ایمپلنت برای رزوه دار کردن سطوح ایمپلنت به آن اسید می زندد. برخی دیگر به آن ماده تیتانیوم اسپری می کنند. و برخی دیگر به آن هیدروکسی اپاتیت می زنند. که این مواد می توانند کیفیت سطح ایمپنت را بهبودی بخشند.
طراحی ماکروسکوپی برای انجام ایمپلنت
در این طراحی که به دو شکل مخروطی و سیلندری انجام می شود. دارای ویژگی های مخصوص هستند.
طراحی مخروطی
در این نوع طراحی برای مواقعی به کار می رود. که بعد از کشیدن دندان، ایمپلنت جایگزین شود. در این صورت طراحی مخروطی به کار می رود. ولی این مدل استحکام کمی دارد.
طراحی سیلندری و یا استوانه
از این روش زمانی استفاده می شود که تراکم استخوانی در اطراف دندان مورد نظر کم است. ولی این روش می تواند فشار زیادی را تحمل کند. ولی در برابر نیروهای برشی مناسب نیست.
***در روش کاشت ایمپلنت با لیزر ، ایمپلنت به صورت پانچ داخل لثه قرار می گیرد. بدون بخیه و برش لثه. این کاشت در یک جلسه انجام می شود.***
هزینه کاشت ایمپلنت با لیزر
به طور معمول درمان هایی مانند تقویت استخوان و لثه، و لیزر تراپی هزینه ای بیشتر از روش های متداول دیگر دارد. کاربرد این دستگاه ها برای بهبود سریع بدون عفونت و نیز افزایش کیفیت انجام کارهای کاشت ایمپلنت می باشد. دستگاههای لیزر گران بوده و به همان نسبت هزینه کاشت ایمپلنت با لیزر نیز افزایش پیدا می کند.
مزایای ایمپلنت با لیزر
مواردی که در ایمپلنت با لیزر مورد توجه قرار گرفته است. و باعث شده تا از این نوع ایمپلنت بیشتر استقبال شود به شرح زیر می باشد:
1- بالا بردن کارایی درمان
2- برداشتن بافت
3- کم شدن هزینه ها در دراز مدت
با به کار بردن لیزر در دندان پزشکی امکانات بهتری فراهم می شود. به همین دلیل هم دندان پزشکان و هم بیماران استقبال خوبی از انجام درمان ها با لیزر دارند.
تفاوت های ایمپلنت با لیزر و روش معمولی
در روش ایمپلنت معمولی دندان پزشک لثه را می شکافد تا به استخوان فک راه پیدا کند. ولی در روش ایمپلنت با لیزر با استفاده از سی تی اسکن سه بعدی عکس برداری لازم انجام می شود. و با بررسی های لازم با برش های ریزی عملیات ایمپلنت انجام می شود. برش های کوچک بهبود سریعتر و درد و خونریزی کمتری دارد.
کاشت دندان با لیزر باید توسط متخصص خبره انجام شود. استفاده از طول موج مناسب و دقیق برای برش لثه باید با دقت فراوانب انجام شود. فرایند به کار گیری لیزر می تواند در تمامی مراحل کاشت دندان به کار رود. در مرحله برش و برداشتن لثه و نیز برداشتن بافت از لیزر استفاده می شود.
با وجود همه این مزیت هایی که بیان شد برخی از دندان پزشکان به دلیل های بی توجهی به علم روز و نیز کوتاهی در امر یادگیری استفاده از لیزر در مان را با لیزر در مطب هاب خود ندارند.