کشیدن دندان در بارداری
در طول بارداری، تغییرات فیزیولوژیک و هورمونی در بدن اتفاق می افتد که ممکن است تاثیری بر سلامت دندان ها داشته باشد. کشیدن دندان در بارداری آیا عوارض دارد؟ آیا امکان عصب کشی دندان در بارداری وجود دارد؟ آیا عصب کشی میتواند ضرری برای جنین یا مادر داشته باشد؟ انجام روکش دندان در بارداری آیا مجاز است؟ برای رفع دندان درد در بارداری چه باید کرد ؟ آیا کشیدن دندان عقل در زمان بارداری ضرری برای فرد دارد؟
جهت تهیه بیمه دندانپزشکی با ما همراه باشید
برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با این موارد با ما همراه باشید.
موارد مهمی که در این مقاله میخوانید:
===>آیا کشیدن دندان در بارداری ممکن است؟
===>آیا گرفتن گرافی دهان و دندان با کمک اشعه ایکس در دوران بارداری ایمن است؟
===>آیا بیهوشی و بی حسی برای کشیدن دندان در دوران باردای خطرناک است؟
درباره عصب کشی دندان و هزینه عصب کشی دندان مطالعه کنید!
آیا کشیدن دندان در بارداری ممکن است؟
معمولاً دندان درد یکی از موارد بسیار مهمی است. که تحمل آن برای تمام افراد در هر سنی بسیار دشوار است. مخصوصاً اگر فرد دچار خونریزی لثه شده باشد یا دردهای بسیار شدیدی در دندان ایجاد شده باشد. به گونه ای که فرد به راحتی نتوانند غذا بخورد و یا به راحتی امکان صحبت کردن را نداشته باشد
در این حالت اولین توصیه پزشک در صورت عدم امکان ترمیم، کشیدن دندان است. مهمترین موردی که در این میان وجود دارد و اکثر به وسیله بیماران پرسیده می شود این است که آیا کشیدن دندان در دوران بارداری می تواند. مشکلی برای مادر و جنین داشته باشد یا ن؟
معمولا بر حسب توصیه های پزشکان بهترین زمان برای رفع مشکلات دندان در ۳ ماهه دوم بارداری می باشد البته این مورد را مد نظر قرار دهید که روش بهتر از این هم وجود دارد.
آن هم این است که شما قبل از بارداری تمام مشکلاتی که در دندان هایتان وجود دارد را رفع کنید. به هر حال اگر در دوران بارداری دچار درد شدید در این حالت باید در سه ماهه دوم برای کشیدن آن اقدام کنید.
مراجعه به دندانپزشکی کودکان ارزان
چرا نیازمند کشیدن دندان در بارداری می شویم؟
بهتر است بدانید که اکثر بانوان در طول بارداری دچار دندان درد و یا پوسیدگی دندان می شوند. دلیل این مشکل نیز کاهش کلسیم بدن مادران در دوران بارداری است. بهترین کار این است که پیش از آغاز بارداری به دندان پزشکی مراجعه نموده و دندان های پوسیده را ترمیم نمود. نکته ای مهم که بسیاری از مادران باردار به آن بی توجه هستند و این موضوع را چندان دارای اهمیت نمیدانند.
اما این همه ماجرا نیست و ممکن است برخی هم برای بررسی وضعیت دندان های خود به دندانپزشک مراجعه کنند و با این وجود ممکن است بازهم در طول بارداری دچار دندان درد و پوسیدگی دندانی شوند اما نکته قابل توجه این است که آیا میتوان در طول بارداری برای ترمیم و کشیدن دندان اقدام نمود. یا اینکه باید تا پایان بارداری صبر کرد و سپس به دندان پزشکی مراجعه کرد.
آیا گرفتن گرافی دهان و دندان با کمک اشعه ایکس در دوران بارداری ایمن است؟
معمولا چه باردار باشید و چه نه، عکسبرداری سه بعدی با اشعه ایکس اغلب قبل از کشیدن دندان توصیه میشود. اما بسته به مواردی هرگونه رادیولوژی دندان جهت کشیدن دندان در بارداری ممکن است تا بعد از بارداری به تعویق بیفتد.
البته این نکته را یادآور میشویم، دستگاه های رادیولوژی که بر پایه اشعه ایکس هستند، پرتوهای کافی برای به خطر انداختن جنین یا افراد باردار ساطع نمیکنند. زیرا اولا میزان اشعه بسیار کم است و دوما برای مادران باردار همیشه از شیلدها و محافظ های سربی استفاده میشودکه خطر دریافت اشعه را به حداقل میرساند.
کشیدن دندان در سه ماه اول بارداری
معمولاً کشیدن دندان در سه ماهه اول بارداری به هیچ عنوان توصیه نمی گردد. و تنها در صورتی که وضعیت بیمار بسیار اورژانسی باشد. در این حالت باید زیر نظر پزشک متخصص و در صورت صلاح دید پزشک اقدام به کشیدن دندان کنید که باید در شرایط خاص انجام شود.
با توجه به اینکه هفته سوم تا هشتم مهمترین دوران رشد جنین است. و به گونه ای مصرف هرگونه دارو می تواند تاثیر مستقیمی در رشد جنین داشته. و باعث ناهنجاری هایی در جنین شود
به همین دلیل کشیدن دندان در این دوران بسیار خطرناک بوده. و بهترین کاری که میتوانید انجام دهید این است که کشیدن دندان را باید در سه ماهه اول به تعویق بیندازید
و با استفاده از روشهای خانگی که میتواند باعث تسکین دندان درد شود. به گونهای زمان را سپری نمایید.
همه چیز درباره روکش دندان را بدانید …
کشیدن دندان در سه ماهه دوم بارداری
معمولاً سه ماهه دوم بارداری بهترین زمان برای کشیدن دندان می باشد، در این زمان معمولاً جنین به حدی رشد پیدا کرده است و به گونهای داروهای استفاده شده و یا آمپولی که برای بی حسی دندان استفاده می شود نمی تواند تاثیر منفی بر روی جنین داشته باشد ولی باز هم باید نهایت دقت را کرد و به گونهای زیر نظر پزشک متخصص و حرفه ای این کار را انجام داد.
جهت مشاهده هزینه دندانپزشکی سال کلیک کنید
کشیدن دندان در سه ماهه سوم بارداری
معمولا با توجه به اینکه در این دوران جنین به حدی رشد میکند که امکان نشستن طولانی مدت برای مادران به راحتی امکان پذیر نیست و امکان خونریزی لثه هنگام کشیدن دندان بسیار زیاد است و به گونه ای کشیدن دندان در این دوران می تواند بر روی جنین تاثیرات منفی داشته باشد
پس باید در این مدت هم باید از کشیدن دندان اجتناب کرد، در واقع اگر فرد دچار درد بسیار شدید و قابل تحمل نباشد در این حالت ماه اول در سه ماه اول بارداری می تواند زمان مناسبی برای کشیدن دندان باشد
ولی اگر به گونه ای درد برایتان قابل تحمل است در این حالت باید از کشیدن دندان در سه ماهه سوم بارداری خودداری کنید.
آیا بیهوشی و بی حسی برای کشیدن دندان در دوران باردای خطرناک است؟
در موارد ساده، برای خارج کردن دندان در بارداری معمولا از بی حسی موضعی استفاده میشود و همین برای اینکه خانم بارداد دردی را تجربه نکند کافی است. بی حسی موضعی معمولا برای افراد باردار و نوزادان آنها بی خطر است. برای کشیدن دندان در شرایط پیچیده نیز، آرام بخش داخل وریدی ممکن است در نظر گرفته شود. اما کم پیش می آید که نیازی به تجویز آرامبخش وریدی باشد. اگر هم لازم بود با دوز کمتری برای خانم های باردار تجویز می شود.
عصب کشی دندان در بارداری
اگر دندان درد در بانوان باردار به حدی شدید باشد که امکان تحمل آن به مدت ۹ ماه وجود نداشته باشد در این حالت باید اقدام به عصب کشی کرد که مسلم است عصب کشی دندان در دوران بارداری عوارض و خطراتی را ممکن است برای فرد داشته باشد.
مثلاً تهیه عکس دندان به خاطر اینکه از پرتو ایکس استفاده می شود. باعث می شود تا پزشک دندانپزشک اطلاعات خوبی را در رابطه با شرایط بیمار داشته باشد. و با مدنظر قرار دادن این موضوع که این پرتو ایکس به حدی زیاد نیست. تا تاثیر منفی بر روی جنین بگذارد ولی به هر حال باید از لباس های محافظ مخصوص هنگام عکس برداری استفاده کرد تا از رسیدن اشعه به بخش شکم بیمار باردار جلوگیری شود.
و مورد دوم دیگر استفاده از داروهای بی حسی است به گونه ای باید داروی بی حسی در کمترین دوز استفاده گردد. تا هیچگونه مشکلی برای فرد باردار ایجاد نشود.
لازم به ذکر است که مواد شیمیایی که برای تمیز کردن دندان هنگام رفع مشکل دندان انجام می شود. هیچ گونه مشکل و یا خطری را برای جنین ایجاد نمی کند.
در واقع باید تمام شرایط را مد نظر دارد و عصب کشی فرد بیمار را به گونه ای انجام داد. که هیچ گونه خطری بیمار را تهدید نکند.
با توجه به اینکه امکان افزایش عفونت به دلیل عدم عصب کشی در دوران بارداری زیاد است.
و تحمل درد برای فرد باردار بسیار دشوار است. و به گونهای باعث ایجاد استرس میشود. که این مورد هم به صورت مستقیم بر روی جنین تاثیر دارد
پس اگر دچار دردهای شدید هستید در این حالت باید به وسیله پزشکان متخصص حرفه ای و در شرایط خاص اقدام به عصب کشی دندان کنید.
آموزش مراقبت بعد از پر کردن دندان
چگونه درد پس از کشیدن دندان را مدیریت کنیم؟
کشیدن دندان می تواند عوارض و جوانب منفی مختلفی به همراه داشته باشد. چنانچه پروسه کشیدن دنان در باردای را انجام داده اید برای متوقف کردن درد آن می توانید موارد زیر را امتحان کنید:
- استامینوفن، یک مسکن محبوب و تنها مسکن بدون نسخه است که می تواند در دوران بارداری استفاده شود. استامینوفن برای نوزاد هم موثر و هم بی خطر است. بنابراین برای تسکین دندان درد در حاملگی توصیه می شود.
- از سوی دیگر، داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی، برای تسکین درد در دوران بارداری منع مصرف دارند، بنابراین به سمت این داروها نروید.
- صرف نظر از شرایط، جراح فک و صورت شما همیشه دستورالعمل های بعد از عمل را به شما میدهد که بعد از کشیدن دندان باید رعایت کنید. رعایت این توصیه ها خود میتواند تا حد زیادی به مدیریت درد پس از کشیدن دندان در بارداری شما کمک کند.
کشیدن دندان عقل در دوران بارداری
معمولاً یکی از سوال هایی که افراد باردار میپرسند. این است که آیا در این دوران می توانند اقدام به کشیدن دندان عقل کنند؟ یا امکان پر کردن دندان در بارداری و یا روکش دندان در بارداری ضرری برای فرد دارد یا نه؟
معمولا در حالت کلی اگر به حدی درد وجود نداشته باشد. که برای فرد غیر قابل تحمل باشد در این صورت باید انجام تمام کارهای گفته شده را برای بعد از بارداری موکول کنید
و اگر در حالت خاص باشید و دردهای شدیدی را داشته باشید. در این صورت باید خیلی سریع به پزشک مراجعه نمایید و در زمان مشخص شده به وسیله پزشک و در تحت شرایط و مراقبتهای خاص و به وسیله افراد متخصص اقدام به کشیدن دندان کنید
در این حالت مطمئن باشید که مشکلی برای جنین به وجود نخواهد آمد تنها موردی که باید دقت شود این است که به هیچ عنوان به صورت خودسرانه برای کشیدن دندان به دندانپزشک مراجعه نکنید، و قبل از مراجعه به دندانپزشک باید به با پزشک معالج خود مشورت کنید تا در زمانی که پزشکتان صلاح می داند برای معالجه اقدام نمایید.
کشیدن دندان عقل با کاهش هزینه 50% با کارت تخفیف دندانپزشکی مهراز
آیا کشیدن دندان در دوران شیردهی ممانعتی دارد؟
کشیدن دندان در دوران شیردهی اغلب مانعی برای ادامه شیردهی نمیشود. اگر کشیدن دندان ضروری باشد و با رعایت اصول بهداشتی و پزشکی انجام شود، معمولا تاثیری بر روی توانایی شیردهی مادر نخواهد داشت. این مسئله بیشتر به درست کشیدن دندان، و همچنین نحوه مراقبت از دندان کشیده شده توسط فرد بستگی دارد.
نکات طلایی برای بهداشت دهان و دندان در دوران بارداری
برای جلوگیری از بروز هرگونه مشکل و یا کشیدن دندان در بارداری رعایت نکات زیر توسط دندانپزشکان به بانوان بارداد توصیه می شود. تا از هرگونه درمان مربوط به دندان ها از جمله کشیدن دندان در بارداری جلوگیری شود، این موارد عبارتند از :
- روزانه دوبار و هر بار بعد از هر وعده غذایی با یک خمیر دندان حاوی فلوراید مسواک بزنید و نخ دندان بکشید.
- از دهانشویه های بدون الکل و حاوی فلوراید استفاده کنید.
- بعد از تهوع صبحگاهی، دهان خود را مسواک بزنید. اگر خمیر دندان، شدت تهوع را بالا می برد، از دندانپزشک بخواهید خمیر دندان دیگری به شما معرفی کند.
- سعی کنید در دوره بارداری به طور منظم به دندانپزشکی مراجعه کنید. از آن جایی که در دوره بارداری تغییرات هورمونی در بدن به وجود می آید، ممکن است در معرض مشکلات بیشتری قرار بگیرد، بنابراین چکاپ های منظم را فراموش نکنید.
- در مورد نحوه رعایت بهداشت دهان و دندان خود با دندانپزشک صحبت کنید.
- به طور منظم خدمات دندانپزشکی و آموزش های نظافت دهان و دندان دریافت کنید.
- درمان های غیر ضروری که درمان های زیبایی تلقی میشوند را به بعد از زایمان موکول کنید.
- در مدت بارداری از یک رژیم غذایی متعادل برای تقویت سلامتی و جلوگیری از خراب شدن دندان ها استفاده کنید.
- مصرف بیش از حد خوراکی های شیرین و مواد قندی را کنار بگذارید.
- در مورد مصرف خوراکی هایی که درباره مفید بودن یا مضر بودن آنها تردید دارید با دندانپزشک صحبت کنید.
- تغییرات دندان ها و لثه ها را کاملا کنترل کنید و اگر متوجه تغییرات غیر عادی شدید حتما به دندانپزشک مراجعه کنید.
بیمه دندانپزشکی
بیمه دندانپزشکی مهراز با کاهش هزینه ۵۰ درصدی به عموم مشتریان این اطمینان را بع شما میدهد که بتوانید با کمترین هزینه، سلامت دندان های خود را تضمین کنید.همانطور که میدانید هزینه های مرتبط با خدمات دندانپزشکی در دسته گران ترین خدمات درمانی قرار میگیرد. از این رو داشتن یک بیمه دندانپزشکی جهت کاهش هزینه های این خدمات میتواند در این شرایط بسیار کمک کننده باشد. در نتیجه شما میتوانید با انتخاب یک بیمه دندانپزشکی مناسب هزینه های خود را به طرز قابل توجهی کاهش دهید.
بهترین بیمه دندانپزشکی
از مهمترین ویژگی یک بیمه خوب و مناسب برای افرد میتوان به میزان درصد کاهش هزینه های آن اشاره نمود. بیمه دندانپزشکی مهراز با پوشش ۵۰ درصد از هزینه های دندانپزشکی کمک شایانی به کاهش هزینه های دندانپزشکی مینماید. از دیگر ویژگیهای بهترین بیمه دندانپزشکی میتوان به انتخاب آسان مراکز درمانی و پزشک و همچنین فرآیند سریع تهیه و ارسال بیمه نامه نیز اشاره کرد، که اینها باعث ارتقای تجربه شما در مراقبتهای دندان میشوند.
بیمه تکمیلی دندانپزشکی
شما با تهیه بیمه تکمیلی دندانپزشکی مهراز مشمول برخورداری از ۵۰ درصد کاهش هزینه خدمات درمانی و زیبایی دندانپزشکی شده و میتوانید از تمامی خدمات دندانپزشکی با هرهزینه ای بدون سقف و محدودیت در سراسر کشور بهره بگیرید. در صورتی که سایر بیمه نامه ها دارای سقف استفاده از خدمات به صورت سالانه هستند. از اصلی ترین مزایای داشتن بیمه تکمیلی دندانپزشکی مهراز این است که میتوانید با اطمینان بیشتری در مورد پوشش هزینههای ناگهانی و گزاف دندانپزشکی خود دست یابید.
منابع: الهام گرفته از مجموعه مقالات بین المللی ISI درباره کشیدن دندان
سلام من توی ماه 5 بارداریم ام دندون عقلم خیلی اذیتم میکنه میتونم بکشم یا باید صبر کنم؟؟ ممنون میشم راهنمایی کنین
سلام وقت به خیر از نظر دندانپزشک کشیدن دندان عقل مشکلی برای بارداری شما نخواهد داشت اما به دلیل حساس بودن شرایط فعلی شما و با توجه به اینکه کشیدن دندان همواره همراه با درد و گاهی خون ریزی لثه خواهد بود بهتره که بعد از پایان دوران بارداری این کارو انجام بدید.
من باردارم درد دندون کلافم کرده یه متخصص حرفه ای میخوان ک بچم اسیب نبینه چجوری میتونم نوبت بگیرم؟
با سلام پس از ثبت نام و دریافت کارت تخفیف میتوانید به نزدیک ترین مراکز درمانی مراجعه فرمایید. مراکز درمانی طرف قرارداد مهراز کارت: https://mehrazcard.test-prozhe.ir/treatment-centers/
دندان پزشکی در بارداری ضرر داره؟
سلام وقت بخیر باید حتما با دندانپزشک هماهنگ بشه